10 parádních novinek (nejen) na Netflixu, které můžete vidět o víkendu

Foto: Strážci Galaxie 3 (Marvel), Flash (Warner Bros.), Insidious: Červené dveře (Sony Pictures)

Venku to na letní idylku moc nevypadá. Naštěstí to jistí popcorn a slušná porce novinek na streamu. Netflix odvyprávěl zbylé epizody druhé řady Advokáta, hranou adaptaci dostala populární manga Zom100, své fanoušky si najde také druhá sezóna Srdcervářů. Premiérou týdne jsou ovšem třetí Strážci Galaxie, kteří se konečně zabydleli na Disney+, Flash potom dorazil na iTunes, na stejné adrese je k vidění očekávaný horor Insidious: Červené dveře. HBO Max zkraje měsíce neuvedlo nic, co by stálo za pozornost.

Advokát – 2. část 2. řady | Netflix

Byznys zažívá zlaté časy a v kanceláři mají všichni plné ruce práce. Micky se seznámí s atraktivní ženou a přijme další ostře sledovaný případ. Pokračování úspěšného Netflix seriálu, který stejně, jako film Obhájce (2011), je adaptací knihy Michaela Connellyho.

Armageddon Time | SkyShowtime

Čtvrť Queens v New Yorku, osmdesátá léta. Příběh o dospívání židovského chlapce, který se potýká s očekáváním rodiny a vyrůstá ve světě privilegií, nerovnosti a předsudků. Hvězdně obsazený film (Jeremy Strong, Anne Hathaway, Anthony Hopkins) natočil James Gray, režisér Ztraceného města Z a Ad Astry.

Flash | recenze | iTunes

Flash je vlastně tak rozháraný a nesoudržný, jako celé DCEU. Najdou se v něm naprosto skvělé momenty. A momenty naprosto tristní. Andy Muschietti coby režisér s rozdanými kartami skutečně dělal co mohl a jeho Flash funguje. Místy je překvapivě temný a osudový. Ne vždy je ale humor v něm, nebo právě ona osudovost dostatečně úderná.

Insidious: Červené dveře | iTunes | slovenské titulky

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. Děj se odehrává deset let po skončení původních dvou filmů. V nabídce iTunes figurují slovenské titulky, české chybí.

Neslýchané: Problémové dítě Jake Paul | Netflix

Dokument, ve kterém talentovaný boxer a zatvrzelý potížista Jake Paul prozradí, jak se od internetových vtípků nečekaně dostal až do profi ringu. Další část z bohaté a kvalitní dokumentární série Neslýchané.

Physical – 3. řada | Apple TV+

V 80. letech v Kalifornii žije Sheila Rubinová, která je tiše trýzněnou ženou v domácnosti. V soukromí bojuje s extrémními osobními problémy a krutým vnitřním hlasem. Vše se ale změní, když objeví aerobik, který zažehne cestu k osobnímu posílení a úspěchu.

Srdcerváči – 2. řada | Netflix

Závěrečné zkoušky, školní výlet do Paříže a maturitní ples na obzoru? Nicka, Charlieho a celou partu v životě, vztazích i přátelství čeká spousta nových věcí. Povznášející LGBTQ+ drama o přátelství a lásce mladých lidí podle komiksového románu od Alice Oseman.

Strážci Galaxie: Volume 3 | recenze | Disney+

Nečekal jsem, že budu dojatý. A že namísto nenáročné zábavy mne nová marvelovka skoro až emočně rozhodí. James Gunn platí za někoho, kdo rozhodně dokázal, že okolo prakticky neznámých komiksových hrdinů se dá vystavět filmový příběh, jenž v MCU nemá obdoby. Poslední Strážci galaxie uzavírají trojlístek snímků, které se vymykaly a v mnoha ohledech byly o parník lepší než zbytek komiksové produkce.

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie | více o filmu | Netflix

Akira Tendo pracuje ve vykořisťovatelské firmě, kde trpí nekonečnou pracovní dobou a šikanou ze strany svého šéfa. Když se jednoho dne probudí a zjistí, že jeho město bylo zpustošeno a ovládnuto zombie, je nadšený, že jeho pracovní povinnosti jsou již minulostí. Adaptace populární mangy od tvůrce Alice in Borderland.

Ztracené květiny Alice Hartové – minisérie | Prime Video

Devítiletá Alice Hartová přijde při záhadném požáru o rodiče a vyrůstá poté s babičkou June na květinové farmě, kde zjišťuje, že existují tajemství uvnitř tajemství. Po letech ji ale odhalená zrada přinutí vyrovnat se s minulostí. Sedmidílná minisérie se Sigourney Weaver.

Starší kousky nově nebo znovu na Netflixu

Po boku celé řady Netflix originálů se v týdnu dostavil opěvovaný Spider-Man: Bez domova, nejlepší díly Mission: Impossible (4-6), Tajemné okno s Johnnym Deppem nebo Světová válka Z. Jde tak o docela slušnou záplatu po červencové čistce. Přehled třinácti snímků, které se zkraje srpna dočkaly uvedení na Netflixu, najdete v tomto odkazu.

Čti také: Tipy z minulého víkendu – finále Zaklínače, slovenský Invalida nebo návrat Futuramy