11 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Malá mořská víla (Walt Disney), Zaklínač (Netflix), Good Omens (Amazon)

Netflix opět jede svou vlastní ligu. Zatímco největší streamovací služba uvedla zbylé epizody třetího Zaklínače, vydala novou řadu skvělého Dezertéra nebo přidala do nabídky slovenskou pecku Invalida, konkurence už tolik práce v týdnu neměla. HBO Max nicméně láká na premiérovou řadu Co děláme v temnotách, Disney+ na první díl osmé řady Futuramy (bez dabingu), Prime Video zase na nové a opěvované Good Omens. Tím ale přehled nejlepších novinek na víkend ještě nekončí.

Co děláme v temnotách – 5. řada | HBO Max

Seriál nahlíží pod pokličku každodenních, nebo spíše každonočních, životů tří upírů „žijících“ už stovky let na Staten Islandu. Po návštěvě jejich temného pána se mají vrátit k tomu, čím byli pověřeni – tedy k ovládnutí nového světa. Seriálová verze stejnojmenného filmu, který natočil Taika Waititi.

Dezertér – 2. řada | Netflix

Mladý voják dostane za úkol pochytat dezertéry a odhalí přitom tvrdou realitu, kterou si každý nový branec musí na povinné vojně protrpět. Pokračování kvalitního korejského seriálu, který si našel skupinku fanoušků také u nás.

Futurama – 8. řada | více o seriálu | Disney+

Po letité přestávce se Futurama vítězoslavně vynořila z kryogenické trubice s kompletním původním obsazením a nedotčeným satirickým duchem. Ve zbrusu nových epizodách nové série si každý najde něco pro sebe. Zatímco se ve městě objevuje nová pandemie a posádka prozkoumává budoucnost vakcín, bitcoinů, Cancel culture a streamované televize, na pozadí vrcholí epický milostný příběh Frye a Leely.

Good Omens – 2. řada | Prime Video

Ve dveřích knihkupectví padlého anděla Azirafala se objeví nahý archanděl, který si nevzpomíná kým je, ani jak se tam dostal. To velice zkomplikuje život jak Azirafalovi, tak i bývalému démonu Crowleymu, protože po uprchlíkovi baží Nebe i Peklo. Seriálová lahůdka s výbornou dvojkou David Tennant a Michael Sheen se konečně dočkala nové řady.

Invalida | Netflix

Divoké devadesátky. Šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky. Okradený, skoro k smrti ubitý a pořádně naštvaný údržbář se vyráží pomstít. Najde přitom skutečného přítele. Ulítlá černá komedie ze Slovenska, která si získala mnoho nadšených diváků. Film natočil Jonáš Karásek, režisér Amnestie. Zdeněk Godla je naprosto bezkonkurenční.

Malá mořská víla | iTunes

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Při jedné z výprav nad hladinu se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Nejnovější hranou disneyovku natočil oceňovaný Rob Marshall. Kontroverze vyvolávající snímek se z kin přemístil na internet.

Matematika zločinu – 1. řada | Voyo

Novinářce Magdaleně Sodomkové napíše z indonéského vězení Tomáš Toman. Byl zadržen na útěku před českou spravedlností a tvrdí, že zločin, za který byl odsouzený k dvanácti a půl rokům vězení, nespáchal. Do vězení ho prý poslal chybný posudek soudního znalce přezdívaného Matematik zločinu. Minisérie podle skutečných událostí.

Velké nic | Kviff.tv

Byli jsme best in covid? Kdo měl plán: lidstvo, nebo virus? Filmový štáb Víta Klusáka (V síti) a Mariky Pecháčkové se na jaře 2020 vydal do prázdných ulic a dva roky sledoval reakce české společnosti na pandemii covid-19 v odrazu vládních nařízení.

V ráji | více o filmu Netflix

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. Sci-fi V ráji natočil pro Netflix německý režisér Boris Kunz, tvůrce kriminálního seriálu Vítejte v Hindafingu, který v roce 2017 sklidil velkou vlnu nadšení. A spokojenost diváků panuje také v tomto případě.

Zaklínač – 2. část 3. řady | Netflix

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. Zbylé epizody nejnovější řady populárního Zaklínače, ve kterých se naposled představí Henry Cavill.

Záhadný lovec – 2. řada | 29. července

Prodavači nudlí přes den, krotitelé duchů v noci. Říká se jim lovci a svoje zvláštní schopnosti využívají k ochraně lidí před zlými démony. Jihokorejský fantasy seriál, která má naprosto skvělou akci a dobře napsané postavy. Vydařený mix hned několika žánrů, od komedie až po thriller.

Netflix na konci července odstraní několik výborných filmů

Pokud se vám víkendová nabídka čerstvých novinek moc nepozdává, ještě pořád můžete na Netflixu najít několik zajímavých kousků, které posledního července zmizí z nabídky. Jedná se třeba o třetí Star Trek z dílny J.J. Abramse, prvního Johna Wicka nebo kouzelnický thriller Podfukáři. Kompletní přehled deseti filmů najdete v tomto přehledu.

Čti také: Tipy z minulého víkendu – komiksový Flash, The Covenant Guye Ritchieho nebo nový Kocour v botách