11 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Foto: The Covenant (Metro-Goldwyn-Mayer), Flash (Warner Bros.), Oni naklonovali Tyrona (Netflix)

Netflix uvedl jeden ze svých nejlepších filmů roku Oni naklonovali Tyrona, jehož hodnocení na RottenTomatoes ukazuje neuvěřitelných osmadevadesát procent, pozornosti neunikl ani skvěle hodnocený dokument Nejhlubší nádech. HBO Max láká na kvalitní minisérii o sériovém vrahovi nebo třídílný dokument o superhrdinech z DC. Kvalita ale dorazila také na SkyShowtime v podobě nového Kocoura v botách nebo hororu Watcher, Flash je již k dispozici v českém dabingu na iTunes, válečný The Covenant zase na Prime Video.

Flash | recenze | iTunes

Flash je vlastně tak rozháraný a nesoudržný, jako celé DCEU. Najdou se v něm naprosto skvělé momenty. A momenty naprosto tristní. Andy Muschietti coby režisér s rozdanými kartami skutečně dělal co mohl a jeho Flash funguje. Místy je překvapivě temný a osudový. Ne vždy je ale humor v něm, nebo právě ona osudovost dostatečně úderná. Rozhodně nejde o průšvih, nýbrž o standartní, krom často skloňovaných cameí prakticky ničím nevybočující superhrdinský film o hrátkách s časem a paralelními světy.

Hollington Drive – 1. řada | HBO Max

Dvě sestry, majitelka kavárenského řetězce Theresa a ředitelka základní školy Helen, jsou nerozlučné a žijí vedle sebe se svými rodinami v zámožném předměstí Hollington Drive. Jednoho letního večera, poté co si jejich děti jdou hrát ven, se ztratí místní chlapec Alex. Sestry Theresa a Helen se snaží udržet rodinu pohromadě, protože po tragédii začínají vyplouvat na povrch tajemství. Thrillerová minisérie z Velké Británie.

Kocour v botách: Poslední přání | SkyShowtime | od 22. července

Přestože film Kocour v botách: Poslední přání dorazil v minulém roce na poslední chvíli, troufám si tvrdit, že se stal animákem roku. Film, který má necelé dvě hodiny, vám uteče jako voda. Film se může pochlubit svým neotřelým tónem, výkonem Antonia Banderase a srdceryvným příběhem se silným emocionálním dopadem. A pokud jste milovníci koček, tak je pro vás tento film značnou nutností. Nový Kocour v botách navíc výborným způsobem otevřel vrátka Shrekově návratu.

Když promluvila | SkyShowtime

Oscarový producent Harvey Weinstein desítky let zneužíval své mocenské postavení, když kariéru u filmu „prodával“ za poskytování sexuálních služeb. Léta mu to procházelo, své oběti buď umlčoval penězi, nebo profesně likvidoval. Do nerovného souboje se pustily až dvě novinářky listu New York Times. Režisérka Maria Schrader (Miluj svého robota) natočila snímek podle skutečné události, který se zabývá začátky kampaně #MeToo.

Poslední objednávka: Jak sériový vrah terorizoval queer komunitu v New Yorku – 1. řada | HBO Max

Dokumentární seriál zkoumá, jak sériovému vrahovi procházelo vraždění homosexuálů v několika státech v průběhu několika desetiletí. Richard Westall Rogers Jr., známý jako The Last Call Killer, je americký sériový vrah, který v letech 1992 až 1993 zavraždil a rozčtvrtil nejméně dva homosexuální a bisexuální muže. Je podezřelý z vražd několika dalších mužů v Maine, na Floridě, v Connecticutu, Pensylvánii a New Yorku.

Nejhlubší nádech | Netflix

Rekordmanka v potápění bez kyslíku a odvážný profesionální potápěč dají v sázku všechno, aby se zapsali do historie tohohle extrémního sportu, který je pro ně vším. Dokument sklidil úspěch na festivalu Sundance. O jeho výjimečnosti hovoří také hodnocení na RottenTomatoes ukazující výborné skóre 86 procent z osmadvaceti recenzí. Jeden z dokumentů, který by se letos měl ucházet o Oscara.

Oni naklonovali Tyrona | více o filmu Netflix

Tajemná sci-fi Oni naklonovali Tyrona vypráví příběh nesourodé trojice vyšetřující sérii podivných událostí, které je upozorní na ďábelské spiknutí skrývající se přímo v jejich čtvrti. Hvězdně obsazená černošská komedie přichází od režiséra Juela Taylora, scénáristy snímků Creed II a Space Jam: Nový začátek. Jamie Foxx se naposledy představil v komediální upírské řežbě Denní směna (2022), která rovněž vznikla v produkci Netflixu. V tomto roce ho ale uvidíme hned v několika zajímavých titulech.

Stephen Curry: Underrated | Apple TV+

Pozoruhodný příběh o dospívání jednoho z nejvlivnějších, nejdynamičtějších a nejneočekávanějších hráčů v historii basketbalu. Tento celovečerní dokumentární film, v němž se mísí intimní život, archivní záběry a rozhovory na kameru, dokumentuje Curryho vzestup od nevelkého vysokoškolského hráče na malé městské univerzitě až po čtyřnásobného šampiona NBA, který vybudoval jednu z nejdominantnějších sportovních dynastií na světě.

Supermocní: Příběh DC – 1. řada | HBO Max

Třídílná minisérie přináší bezprecedentní pohled na kulturní vliv a nehynoucí odkaz univerza DC a umožňuje fanouškům znovuobjevit svět postav, stejně jako původ kultovní komiksové společnosti, její vývoj a téměř devítiletý kulturní vliv napříč všemi uměleckými médii. V dokumentu, kterým provází Rosario Dawson, vystoupí Tim Burton, Christopher Nolan, Henry Cavill, Gal Gadot a mnoho, mnoho dalších.

The Covenant | Prime Video

Příběh seržanta Johna Kinleyho, který na své poslední pracovní cestě do Afghánistánu využívá služeb místního tlumočníka Ahmeda. Ten neváhá riskovat život, aby v náročném terénu Johna dopravil do míle vzdáleného bezpečí. Režisér Guy Ritchie v nejlepší formě, výborný Jake Gyllenhaal v hlavní roli. Film se zcela trestuhodně nedostal do českých kin.

Watcher | SkyShowtime

V roce 2021 si režisérka Chloe Okuno získala pozornost hororových fanoušků segmentem Storm Drain, který se objevil ve filmu V/H/S/94. V tomto roce Okuno debutovala jako celovečerní režisérka s napínavým a psychologickým hororem Watcher. Film sleduje Julii, která se vyrovnává s hromadícími se psychickými problémy, jež jí způsobuje pronásledování cizím člověkem. Většina lidí v jejím okolí, včetně jejího manžela Francise její emoce bagatelizuje. Jemný, ale intenzivní film Watcher graduje až do děsivého finále.

Oppenheimer v kinech | recenze

Foto: Universal Pictures

Takhle má vypadat filmový zážitek. Čas od času oblaží kina svou přítomností TEN film, jenž nám zase pro jednou ukáže, proč máme rádi pohyblivé obrázky. Nápaditý a geniální žánrový veletoč, který prostě musíte vidět! Oppenheimer je naprosto pohlcujícím a dechberoucím zážitkem, který mi v kině při projekci v IMAX sále doslova a do písmene uhranul. Bylo to jako dívat se na několik skvělých filmů v jednom. A parádní na tom je, že to nepůsobilo jako nějaký slepenec, ale jako opravdu ucelené dílo.

Čti také: Tipy z minulého víkendu – Nová řada Supermana a Lois, On se bojí s Joaquinem Phoenixem a další