10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Foto: Superman a Lois (CW Television Network), On se bojí (A24), Nebe s.r.o. (Turner Broadcasting System)

Streamovací služby mají v polovině července nabitý program. Netflix uvede svůj nejočekávanější horor roku, volné pokračování V pasti, které se odehrává souběžně s původním snímkem Sandy Bullock, jen v prostředí španělské Barcelony. HBO Max konečně přidalo kompletní třetí řadu Supermana a Lois, v jeho nabídce také zakotvila první epizoda horké novinky Stevena Soderbergha Uzavřený kruh. Návrat hlásí také velkolepá Nadace, jejíž trailery na druhou řadu byly doslova dechberoucí nebo černohumorná The Afterparty.

Hoří jako papír – 1. řada | Netflix

Před třinácti lety na sebe její matka vzala vinu za tragický požár. Anzu teď spřádá plány na pomstu, a tak si změní jméno a nastoupí jako hospodyně u bezcitné macechy. Napínavá adaptace mangy, kterou přivedl na Netflix zkušený režisér Júičiró Hirakawa. Epizody mají dobré tempo, zvraty se objevují ve správný čas a rovnováha mezi vývojem postav a dějem je skvěle vyvážená. Seriál má navíc jen osm epizod.

Léto, kdy jsem zkrásněla – 2. řada | Prime Video

Dřív Belly odpočítávala dny do svého návratu na pláž Cousins, ale když Conrad a Jeremiah soupeří o její srdce a Susannah se vrátila rakovina, není si jistá, jestli léto bude ještě někdy takové, jaké bývalo. Budoucnost milovaného domu Susannah ohrozí nečekaná návštěva, a Belly tak musí zajistit, aby všichni táhli za jeden provaz – a taky se konečně musí rozhodnout, komu patří její srdce. Návrat oblíbeného romantického seriálu.

Nadace – 2. řada | více o seriálu | Apple TV+

Více než sto let po finále první série napětí v celé galaxii roste. Zatímco se Cleoni rozpadají, pomstychtivá královna plánuje zničit Impérium zevnitř. Hari, Gaal a Salvor objeví kolonii Mentaliků se zvláštními schopnostmi, které mohou změnit samotnou psychohistorii. Mezitím se Nadace a Impérium ocitají na válečném kolbišti a osud lidstva je na vážkách. Knižní série Nadace Isaaca Asimova obsahuje sedm knih, které autor napsal v průběhu 49 let a do stejného prostředí zasadil i řadu svých povídek. Svět série se odehrává zhruba dvacet tisíc let v budoucnosti a děj se točí kolem vědy zvané psychohistorie.

Nebe s.r.o. – 4. řada | více o seriálu | HBO Max

V postapokalyptické budoucnosti čelí bojovník z pustiny (Daniel Radcliffe) a nelítostná vojevůdkyně (Geraldine Viswanathan) nejstrašnější noční můře ze všech, když se usadí na předměstí. Čtvrtá řada nazvaná Konec světa měla mít premiéru již v lednu tohoto roku na kabelovce TBS, nakonec se ale na americké obrazovky podívá až desátého července. První epizoda se zkraje roku objevila na streamovací službě HBO Max (s českými titulky), záhy ale byla stažena.

On se bojí | Kviff.tv

Beau se bojí života, světa a především své mámy. Na cestě na rodinnou návštěvu je vtažen do nečekané spirály absurdních událostí, které si nedokázal představit ani v těch nejtemnějších snech. Na šílené pouti plné humoru, děsů a dobrodružství se tak musí samotářský podivín vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou. Filmový vizionář Ari Aster (Děsivé dědictví, Slunovrat) spojil síly s hereckým chameleonem Joaquinem Phoenixem (Joker) a přichází s mimořádně pohlcujícím filmovým zážitkem bořícím bariéry žánrů i diváckých očekávání.

Rozehrávači – 1. řada | Netflix

Naprosto otevřený dokumentární seriál, ve kterém vám do sezóny 2022-23 i svého života dají nahlédnout hvězdy americké NFL Patrick Mahomes, Kirk Cousins a Marcus Mariota. Od producentů uznávaných sportovních dokumentů.

Superman a Lois – 3. řada | HBO Max

Clark a Lois nyní společně pracují ve smallvillských novinách a užívají si poklidu na malém městě. Loisina rovnováha mezi pracovním a soukromým životem je však vystavena zkoušce, když tajný úkol odhalí smrtícího nepřítele, který přísahá, že navždy změní osud rodiny Kentových.

The Afterparty – 2. řada | Apple TV+

Chris Miller a Phil Lord vyprávějí o dalším osudovém večeru. Zatímco první řada seriálu The Afterparty se zaměřila na šokující úmrtí během středoškolského srazu, druhá řada se přesouvá na svatbu, během které někdo zavraždí ženicha. Podezřelí jsou všichni hosté. Na scénu se vrací Tiffany Haddish v roli detektivky, která během víkendu vyslechne členy rodiny a obchodní partnery zavražděného ženicha. Každá epizoda má opět svůj jedinečný styl a vizuální stránku.

Uzavřený kruh – 1. řada | HBO Max

Vyšetřování zpackaného únosu odhalí dlouho skrývaná tajemství, která spojují různé postavy a kultury v současném New Yorku. Full Circle je kriminální série, která se na daný zločin dívá z neobvyklého úhlu. V centru seriálu je vyšetřování pokusu o únos, při němž je ohrožen syn newyorského právníka. Jak ale pokračuje vyšetřování, do něhož jsou zapojeni agentka USPIS a její nadřízený, odhalují se v současném New Yorku dávno pohřbená tajemství. Šestidílnou minisérii natočil Steven Soderbergh.

V pasti: Barcelona | více o filmu | Netflix

Světovou populaci zdecimovala záhadná síla. Sebastian z Barcelony patří k hrstce těch, kdo měli štěstí. Musí ale dál bojovat o přežití, najít ve vylidněných ulicích spojence a utéct s nimi z města. Jenže když se o to pokusí, objeví se z ničeho nic ještě děsivější hrozba. Tvůrci úspěšného hororu V pasti, ve kterém se před pěti lety představila neohrožená Sandra Bullock, se vracejí do světa zasaženého neznámou silou, tentokrát ale z pohledu barcelonského obyvatelstva.

Starší kousky nově nebo znovu na streamu

Foto: The Weinstein Company

HBO Max přidalo do nabídky skvělou tarantinovku Osm hrozných, která v těchto horkých dnech přímo bodne. Fanoušci tvrdí, že je Osm hrozných mixem mezi Gaunery a Nespoutaným Djangem. S tím do určité míry souhlasíme. Stejně jako první snímek je Osm hrozných počin založený především na dialozích a s druhým jmenovaným ho pojí akce plná nadsázky a prostředí divokého západu.

Foto: 20th Century Fox

Na vlnách Tarantina se nesou také Zlý časy v El Royale, které se ve čtvrtek objevily na Disney+. Děj tohoto snímku se odehrává během jedné noci v jednom hotelu, kde se potká sedm cizinců. Každý z nich, kněz, zpěvačka, dvě jižanské trestankyně, prodejce vysavačů, charismatický guru a hotelový poslíček sem přichází s tajemstvím a kalnou minulostí.

Čti také: Víkendové tipy z minulého týdne – Vřískot 6, hororová lahůdka Pearl nebo kanibalská novinka Příšerný příběh Dolores Roachové