11 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Foto: Babylon (Paramount Pictures), Vřískot 6 (Paramount Pictures), Pearl (A24)

Držte si klobouky, protože tento víkend si přijdou na své naprosto všichni. Netflix přidal do nabídky nejnovější Vřískot, v nové řadě se vrátil oblíbený Advokát, pohodovou podívanou slibuje také akční komedie Tchán s tchyní jsou psanci. Na HBO Max doputovala černá britská komedie s parádním obsazením Válka o dědictví nebo Válečnice, o kterých se v minulém roce mluvilo snad všude. K dispozici je konečně slasher Pearl zařazený mezi nejlepší horory tohoto roku, pozornost budí i nová kanibalská série z Prime Video Příšerný příběh Dolores Roachové.

Advokát – 1. část 2. řady | 6. července

Mickey Haller z LA skončil po nehodě na druhé koleji. Rozjetou právnickou kariéru mu ale má zachránit nový případ vraždy, který řeší ze svého nepřehlédnutelného lincolnu. V nové sérii už byznys zažívá zlaté časy a v kanceláři mají všichni plné ruce práce. Micky se seznámí s atraktivní ženou a přijme další ostře sledovaný případ. Pokračování úspěšného Netflix seriálu, který stejně, jako film Obhájce (2011), je adaptací knihy Michaela Connellyho.

Babylon | SkyShowtime

Tehdy, ve dvacátých letech minulého století, se snadno mohlo stát, že jste se na opulentní a divoký filmařský večírek vetřeli jako absolutní nicka a hned následující ráno se stali filmovou hvězdou. Od režiséra La La Landu další pocta Hollywoodu s neuvěřitelnou tříhodinovou stopáží. Damien Chazelle obsadil do hlavních a vedlejších rolí jednu hvězdu vedle druhé – Margot Robbie, Brada Pitta, Tobeyho Maguirea a mnoho dalších.

Linoleum | HBO Max

Moderátor dětského vědeckého televizního pořadu a začínající astronaut najde smysl života, když se na jeho zahradu zřítí satelit Space Race. Muž se rozhodne stroj přestavět na svou vysněnou raketu. Americká sci-fi komedie, která se na Rottenu pyšní velmi slušným hodnocením. Film byl na HBO Max uveden v české premiéře, tu světovou měl letos v únoru v amerických kinech.

Pearl | iTunes

Pearl je uvězněna na izolované rodinné farmě a musí se starat o svého nemocného otce pod trpkým a panovačným dohledem své zbožné matky. V touze po okouzlujícím životě, jaký viděla ve filmech, se střetávají Perliny ambice, pokušení a útlak. Opravdu lahůdkový slasher, který je prequelem hororu X (dostupný na HBO Max) z minulého roku. Ani jeden z titulů nebyl uveden v českých kinech, přesto se Pearl dočkala i českého dabingu. Za snímkem stojí studio A24, které je ve většině případech zárukou kvality.

Příšerný příběh Dolores Roachové – 1. řada | Prime Video

Dolores Roachová je po šestnácti letech propuštěna z vězení a vrací se s dvěma stovkami dolarů. Její přítel je nezvěstný a rodina dávno pryč. Starý kamarád jí nabídne prostory sklepa svého bistra, kde může provozovat svou novou živnost. Práce masérky ji ale zcela nečekaně dostane do naprosto šokující situace. Jednoho ze svých klientů zabije. Jak se ale zbavit jeho těla? Seriálová adaptace stejnojmenného hororového podcastu na Spotify.

Šťastně vdaná – 1. řada | Netflix

Doma ji týrali a chtěli se jí co nejdřív zbavit. Po boku budoucího mocného manžela ale Miyo začne objevovat svoje pravé já i dosud skryté schopnosti. Fantasy anime se špetkou romantiky a dramatu. Podle japonské novely My Happy Marriage.

Tchán s tchyní jsou psanci | Netflix

Owen Browning (Adam Devine) je upjatý bankovní manažer, který se chystá oženit se svou životní láskou Parker (Nina Dobrev). Když jeho banku během svatebního týdne přepadnou nechvalně proslulí Ghost Bandits, domnívá se, že za loupeží stojí jeho budoucí tchán a tchýně (Pierce Brosnan a Ellen Barkin), kteří právě přijeli do města. Od režiséra pohodové Netflix komedie Ta druhá.

Válka o dědictví | HBO Max

Dvě sestry, Macey a Savanna, které provozují krachující kavárnu, usilují o dědictví po své tetě, ale musí soupeřit s ostatními příbuznými. Britská černá komedie od scénáristy kultu Horší než smrt Deana Craiga. Film láká také na velmi sympatické obsazení – Toni Collette, Anna Faris a David Duchovny. Ohlasy na snímek se rozcházejí, nejlepší tak bude, udělat si obrázek sám.

Vřískot 6 recenze Netflix

Přežili vraždění ve Woodsboro, chtějí začít znovu a stěhují se do New Yorku. Jejich maskovaná noční můra je ale zpátky a chystá se je mučit. Nejnovější díl legendární hororové série, které vdechl život kultovní režisér Wes Craven. Tuto část natočili tvůrci minulého dílu a zábavného hororu Krvavá nevěsta.

Válečnice | HBO Max

Snímek Válečnice vypráví pozoruhodný příběh Agojie, ženských bojovnic, které v devatenáctém století chránily Dahomejské království v Africe. Ve finále neurazí, ani nenadchne. Válečnice je film, natočený podle klasického hollywoodského mustru a nenabízí proto v rámci scénáře nic nového nebo nepředvídatelného. Upoutá především krásným prostředím, líbivým soundtrackem a hereckými výkony, které jsou špičkové. Nohy mu ovšem podráží přepálená stopáž a slabý příběh, který bude leckoho nudit.

WHAM! | Netflix

V archivních rozhovorech a záběrech nejlepší kámoši George Michael a Andrew Ridgeley znovu prožívají 70. a 80. léta v kapele Wham!, ve které se proslavili po celém světě. Ve filmu byly použity archivní záběry a dosud nezveřejněné rozhovory s oběma členy kapely i dalšími osobnostmi.

14 starších kousků, které se vrátily na Netflix

Začátkem července se na Netflix vrátila celá řada již dříve uvedených a následně odstraněných titulů. Právě teď v nabídce nejoblíbenějšího streamu nechybí třeba druhý Spider-Man Sama Raimiho, Bohemian Rhapsody o legendární kapele Queen, Revenant Zmrtvýchvstání s oscarovým výkonem Leonarda DiCapria nebo poctivá žánrovka Upgrade od dvorního scénáristy hororového mistra Jamese Wana. V samostatném přehledu zkraje tohoto týdne jsme uvedli hned čtrnáct titulů, které by vám neměly uniknout.

Hobit na HBO Max

Trilogie Petera Jacksona se již poněkolikáté vrátila na HBO Max, aby se znovu mohla zařadit mezi největší novinky posledního týdne. Trestuhodně ale chybí rozšířené verze, kvalita titulů je navíc jen v HD. Tohle umí HBO Max rozhodně lépe. V nabídce oblíbeného streamera se nachází i legendární Pán prstenů, znovu tak nastal ideální čas na letní maraton ze Středozemě.

Čti také: Tipy na víkend z minulého týdne – Návrat Zaklínače, napínavý thriller Nezvěstná nebo Strážci Galaxie: Volume 3 konečně online