14 výborných novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Papežův vymítač (Sony Pictures), Arnold (Netflix), Avatar: The Way of Water (20th Century Studios)

Nabídka Netflixu pro tento týden byla jednoduše skvělá. Dorazila dokumentární minisérie Arnold a neméně povedené Tour de France: Bez příkras, potěšilo také finále oblíbeného seriálu Tenkrát poprvé. Co si ale budeme povídat, hlavními tituly na nadcházející víkend jsou druhý Avatar a seriálová novinka z dílny Apple TV+ Přeplněný pokoj. Na prémiové služby pak doputoval oceňovaný snímek Tár, výborné fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů nebo horor, o kterém se v posledních týdnech hodně mluví, Papežův vymítač.

Arnold – minisérie | Netflix

Třídílná dokumentární série ukáže dosud nezveřejněné záběry ze života Arnolda Schwarzenegera, slavného kulturisty z Rakouska, hollywoodské legendy a kalifornského guvernéra v jedné osobě. Arnold Schwarzenegger v motivačním dokumentu, režisérky Lesley Chilcott, promluví velmi upřímně. Vystoupí také James Cameron, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis nebo Sylvester Stallone.

Avatar: The Way of Water | Disney+

Po více než dekádu dlouhém čekání jsme se vrátili na Pandoru. A je to návrat komorní, přitom neskutečně velkolepý. Pokud kdy existoval film, kvůli kterému byste měli jít o kina, byl to první Avatar. A jeho pokračovatel je na tom stejně. Nyní ale druhý Avatar konečně dorazil na Disney+ v rozlišení 4k a za doprovodu Dolby Vision a Dolby Atmos, nechybí ani český dabing. Streamovací služba nabídla také pětadvacet minut bonusů.

Based on a True Story – minisérie | Peacock

Osmidílný seriál sleduje realitního makléře, bývalou tenisovou hvězdu a instalatéra, kteří se chopili jedinečné příležitosti využít americké posedlosti skutečnými zločiny. Po boku Kaley Cuoco se představí Chris Messina a Tom Bateman. Služba SkyShowtime, která tituly z produkce Peacocku přebírá a nabízí je v Česku, zatím uvedení neplánuje.

Čmuchalové – 1. řada | Netflix

Dva mladí boxeři spojí síly s dobrosrdečným finančníkem, aby zničili nelítostného lichváře, který odírá lidi, co mají hluboko do kapsy. Akční korejský seriál s vymazlenou choreografií. Ideální podívaná, u které můžete vypnout mozek a kochat se náramnou akční stránkou.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | iTunes | O2TV

Příběh sleduje skupinu dobrodruhů, kteří se musí spojit, aby společně prozkoumali katakomby a získali tajemné poklady. Čest zlodějů vás chytí za srdce od prvního okamžiku a už ho nepustí. Scénář klade na první místo postavy a servíruje sympatický ansámbl nemotorných a vtipných charakterů. Žádné klasické klišé nebo samoúčelné vtípky, jen prostě dobře vyprávěný fantasy příběh.

Flamin‘ Hot: Koření úspěchu | Disney+

Inspirativní příběh Richarda Montañeze, údržbáře společnosti Frito Lay. Richard využil svůj mexicko-americký původ a vytvořil ikonické Flamin‘ Hot Cheetos, které změnily potravinářský průmysl a staly se celosvětovým popkulturním fenoménem. Eva Longoria ze Zoufalých manželek poprvé v kariéře usedla za kameru, Flamin‘ Hot: Koření úspěchu je její režijním debutem.

Idol – 1. řada | HBO Max

Novinka HBO se zaměřuje na Jocelyn (Lily-Rose Depp), talentovanou popovou zpěvačku, která se po nervovém zhroucení, kvůli němuž bylo zrušeno její poslední turné, rozhodne získat zpět titul nejvíc sexy popové hvězdy v Americe a naváže tak složitý vztah s Tedrosem (Abel „The Weeknd“ Tesfaye), svépomocným guru a vůdcem novodobého kultu.

Klondike | Netflix

Sestřelení dopravního letadla u hranic Ukrajiny s Ruskem v roce 2014 vyvolá chaos a místní obyvatelé i mladý pár, který čeká dítě, se ocitnou v bezprostředním ohrožení. Ukrajinské drama z minulého roku oceněné na Sundance Film Festival. Hodnocení na RottenTomatoes dosahuje 96procent.

Kuciak: Vražda novináře | Netflix

Chladnokrevná vražda investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové v únoru 2018 otřásla nejen Slovenskem. Proč museli zemřít? Dokument rozplétá chapadla (nejen) slovenské mafie z cenné zahraniční perspektivy a s potřebným odstupem. Investigativní dokument z minulého roku který vznikl v koprodukci tří zemí – Dánska, Česka a USA.

Papežův vymítač | iTunes | O2TV

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. Horor měl premiéru v kinech teprve v dubnu.

Přeplněný pokoj – minisérie | Apple TV+

Psychologický thriller se odehrává v létě 1979, kdy je za šokující zločin zatčen mladý muž (Tom Holland). Záhadu se zločinem spojenou musí vyřešit nepravděpodobná vyšetřovatelka. Minisérie z produkce Apple TV+ vypráví poutavý příběh, který se inspiruje románem Daniela Keyese z roku 1981 The Minds of Billy Milligan. Román vypráví skutečný příběh muže, kterému byla diagnostikována mnohočetná porucha osobnosti, dnes známá jako disociativní porucha identity.

Tár | iTunes | O2TV

Dirigentka Lydia Tár je na absolutním tvůrčím vrcholu. Sedmým rokem diriguje prestižní německý orchestr a připravuje se na vrchol hudební sezóny. Lydia působí sebejistě, sebevědomě, dominantně a mocně. Pod touhle na první pohled pevnou maskou se však skrývá normální člověk, s obavami, nejistotami, touhami a potřebami. Drama se šesti oscarovými nominacemi včetně Cate Blanchett za hlavní roli.

Tenkrát poprvé – 4. řada | Netflix

Jde se do finále. Čtvrtá a poslední řada seriálu Tenkrát poprvé je za dveřmi a bude to závěr, jak se patří. Připravte se na maturitní ročník, cvoci! Devi se svojí partou řeší, kam na vysokou, osobní krize i tajné lásky. Zvládnou se postavit tomu, co je čeká? Komedie pro náctileté od Mindy Kaling a Lang Fisher.

Tour de France: Bez příkras – minisérie | Netflix

Osmidílný dokumentární seriál sleduje několik týmů, jak v roce 2022 bojují o vítězství v nejdrsnějším cyklistickém závodě na světě a zažívají slzy a pády i triumfy. Netflix uvedl tuhle dokumentární lahůdku s českým dabingem.

Starší tituly ze všech koutů

Severské drama Vyšší moc, které se v roce 2020 dočkalo amerického remaku Sešup, ozdobilo nabídku HBO Max, stejná služba pak v týdnu nabídla také české snímky Teroristka, Teorie Tygra nebo třeba Deníček moderního fotra. SkyShowtime má konečně k dispozici kompletní trilogie Návratu do budoucnosti, některé diváky možná potěší také loňská Vstupenka do ráje s duem Clooney, Roberts. Netflix kromě výše uvedených novinek uvedl také bláznivou komedii z roku 2016 Matky na tahu. Voyo naservírovalo Krajinu ve stínu, iPrima například Mazaného Filipa. Na iVysílání lze dočasně najít zdarma Všemocného s Bradleym Cooperem.

Čti také: Víkendové tipy z minulého týdne – jaderná havárie, sci-fi o cestování časem nebo Indiana Jones na Disney