10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Indiana Jones (Walt Disney), Manifest (Netflix), Lesní duch: Probuzení (Warner Bros.)

V dnešních víkendových tipech vás již tradičně pozveme na Netflix, který uvedl celou řadu novinek. Staronovými tituly láká konkurenční stream SkyShowtime, Disney plus potom nabízí všechny filmy Indiana Jones. Premiérou tohoto týdne se stal horor Lesní duch: Probuzení, který si konečně našel oficiální cestičku k českému divákovi, na konci článku si připomeneme i nejlepší novinky v kinech.

Deadloch – 1. řada | Prime Video

Tasmánské městečko Deadloch se vzpamatovává, když se v předvečer zimních svátků, přitahujících davy, objeví mrtvý místní muž. Když se k vyřešení případu spojí dvě velmi rozdílné detektivky spolu s nedočkavou mladší strážnicí, musí trio spolupracovat na nalezení vraha. Temný tón seriálu se snoubí s důvtipem, tajemnem a humorem. Podle recenzentů jedna z nejlepších novinek tohoto roku.

Den po dni – 1. řada | Netflix

Byli u toho, když v japonské Fukušimě došlo k nehodě, která mohla vyústit v bezprecedentní jadernou katastrofu. Mají ji ale na svědomí, nebo jsou to skuteční hrdinové? Tento osmidílný seriál, založený na skutečných faktech, je mnohovrstevnatým dramatem, který havárii detailně popisuje ze tří různých pohledů.

Falcon Lake | Kviff.tv

Stydlivý třináctiletý Bastien přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake. V krajině, která je občas idylická a občas přízračná, potkává o tři roky starší dívku Chloé. Vzniká mezi nimi nerovnocenný vztah, který nejasně balancuje mezi romantikou a manipulací. Kvalitní režijní debut herečky Charlotte Le Bon.

Manifest – poslední epizody | Netflix

Dojde k tragickým ztrátám a nešťastným událostem a Stoneovi s cestujícími z letu 828 řeší, co mají jejich volání vlastně znamenat. A na obzoru jsou zlověstná znamení. Zbylé epizody čtvrté řady jednoho z nejoblíbenějších seriálů současnosti jsou konečně tady. Dojde k velkolepému završení nebo nás Netflix zklame?

New Amsterdam – 3. řada | Netflix

Do jedné z nejstarších amerických nemocnic nastupuje svérázný ředitel, doktor Max Goodwin, který se nebojí provětrat místní poměry a pouští se do boje o životy pacientů. Netflix konečně potěšil fanoušky novými epizodami, nicméně v loňském roce měla premiéru již pátá série. Ta třetí čítá na čtrnáct epizod.

Poklad lodi La Fortuna – 1. řada | HBO Max

Mladý diplomat Álex Ventura se spojí s bojovným státním úředníkem a brilantním americkým právníkem, aby získali zpět poklad ukradený Frankem Wildem, který cestuje po světě a loupí historické předměty z oceánu. Dobrodružný seriál z roku 2021 od režiséra skvělého hororu Ti druzí.

Smrtelné zlo: Probuzení | iTunes

Snímek přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem. Režisér Lee Cronin dokázal to, čemu se Fede Alvarez v Lesním duchovi z roku 2013 jen přiblížil. Vdechl značce nový život. Překvapivě výborný horor, který vás skutečně znepokojí, vyděsí, pobaví a možná i dokonale znechutí.

Valeria – 3. řada | Netflix

Foto: Netflix

Na čtyři kamarádky čekají zásadní životní rozhodnutí, která ovlivní jejich kariéru i milostný život. Při tom všem se ale můžou spolehnout na vzájemnou podporu. Sex ve městě ve španělském provedení. V hlavních rolích Diana Gómez (Papírový dům) a Maxi Iglesias.

Vír – 1. řada | Netflix

Policistovi zemřela žena při podivné nehodě. Chyba ve virtuální realitě mu nabídne možnost s ní promluvit a on se rozhodne, že zkusí incident zvrátit. Francouzský sci-fi seriál, ve kterém hraje německý herec Tomer Sisley. Novinka z minulého roku, kterou si užijí především milovníci cestování v čase, posbírala poměrně nadšené ohlasy.

Indiana Jones na Disney+

Pátý Indiana Jones dorazí do kin na konci června, už teď si ale mohou fanoušci tohoto geniálního archeologa vychutnat všechny předešlé filmy na streamu od Disneyho. Služba je zařadila do nabídky také s přiloženou češtinou v podobě titulků a dabingu.

Starší filmy nově na Netflixu

Netflix v týdnu přidal do nabídky trojici filmů o Spider-Manovi, přesněji Spider-Man (2002), Spider-Man: Homecoming (2017) a Spider-Man: Paralelní světy (2018). V nabídce se nově objevil také kultovní Nelítostný souboj nebo první, druhý a třetí Hotel Transylvánie (bohužel bez českého dabingu). Za pozornost stojí také Snídaňový klub (1985).

Starší filmy nově na SkyShowtime

SkyShowtime se skutečně činilo. Poměrně nová streamovací služba přes týden uvedl kolem šedesáti staronových titulů, mezi nimiž nechybí skvosty jako Ptáci Alfreda Hitchcocka, Prokletý ostrov s Leonardem DiCapriem, druhý Kick-Ass a mnoho, mnoho dalších. Většina titulů byla dokonce uvedena s českým dabingem.

Pořád je toho málo? Zkuste kino

Nuda není ani v kinech. Právě tam zkraje června doputoval druhý animovaný Spider-Man, nad kterým jsme se v recenzi doslova rozplývali, ještě pořád je k mání na velkém plátně také akční výplach Rychle a zběsile 10 nebo nejnovější marvelovka Strážci Galaxie: Volume 3.

Čti také: Víkendové tipy z minulého týdne – Schwarzenegger zpět v akci, sektářské hrůzy nebo drsné filmy s hvězdami Papírového domu