Netflix a spol. na víkend: Schwarzenegger zpět v akci, sektářské hrůzy nebo drsné filmy s hvězdami Papírového domu

Foto: Shazam! Hněv bohů (Warner Bros.), FUBAR (Netflix), V Clearingu (Hulu)

Arnold Schwarzenegger doputoval na Netflix v akční, komediálně laděné minisérii FUBAR, stejná streamovací služba nabízí také drsnou válečnou podívanou Krev a zlato nebo španělský horor Tin & Tina s Jaimem Lorenteem z Papírového domu. Skvělé novinky na víkend hlásí také HBO Max. Tam je k vidění Věznice 77 s další hvězdou Papírového domu Miguelem Herránem nebo komiksovka Shazam! Hněv bohů. Výborné tituly se ovšem objevily také na dalších konkurenčních streamech.

Čistě platonicky – 1. řada | Apple TV+

V tomto seriálu od režiséra filmu Sousedé se platonická dvojice bývalých nejlepších přátel na prahu středního věku (Seth Rogen a Rose Byrne) po dlouhé odmlce znovu setkává. Přátelství této dvojice je stále více pohlcuje – a zábavným způsobem destabilizuje jejich životy.

FUBAR – 1. řada | Netflix

Otec a dcera s překvapením zjistí, že oba tajně pracují pro CIA, a z jejich riskantní mise se tím pádem stane nebezpečně rodinná záležitost. Vtipný a akční špionážní seriál, ve kterém se po boku Monicy Barbaro vrací na scénu Arnold Schwarzenegger. Ten přirovnává tuhle novinku k Pravdivým lžím. O seriálu jsme něco napsali v tomto článku.

Krev a zlato | Netflix

Ke konci druhé světové války se německý dezertér a mladá žena zapletou do krvavé bitvy s nacisty, kteří hledají dobře ukryté zlato. Válečné drama se z velké části natáčelo v České republice. Stylový trailer připomíná kultovní kousek Quentina Tarantina.

Oběť/Podezřelá | Netflix

Žena na policii ohlásí, že se stala obětí znásilnění. Dočká se ale jenom obvinění, že si to celé vymyslela. Mladá novinářka pak odhalí, že to není ojedinělý případ. Novinářka a držitelka Emmy Rachel de Leon vyšetřuje sérii sexuálních napadení, po kterých čelí obvinění samy oběti.

Pouto: Láska, jídlo a vraždy – 1. řada | Disney+

Potom, co se před osmnácti lety ztratila jeho sestra, dvojče, ztratil s ní Eun Gye-hoon citové pouto. Jednoho dne Gye-hoon pocítí emoce někoho jiného a vydá se do čtvrti Jihwa-dong, kde se ztratila jeho sestra. Potkává Noh Da-hyun, na kterou je citově navázaný. Toto lidské mysteriózní drama a fantasy romance sleduje muže, který prožívá emoce cizí ženy.

Prehistorická planeta – 2. řada | Apple TV+

Podívejte se na zázraky našeho světa jako nikdy dřív prostřednictvím tohoto působivého dokumentárního seriálu od Jona Favreaua a producentů Zázračné planety. Cestujte s námi 66 milionů let do minulosti, kdy pevninu, moře a nebe křižovali majestátní dinosauři a další úžasní živočichové.

Shazam! Hněv bohů | HBO Max

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa.

Tin & Tina | Netflix

Mladá žena, která potratila, a její partner adoptují neobyčejná dvojčata z kláštera. Ta ale svojí náboženskou posedlostí nijak nepřispívají k rodinné idylce. V hlavní roli Milena Smit (Ztracena v bílém šumu), nominovaná na cenu Goya, a Jaime Lorente (Papírový dům). Více jsme o tomto filmu napsali zde.

Věznice 77 | HBO Max

Oceňovaný režisér Alberto Rodríguez se vrací, aby zachytil španělský vězeňský systém těsně po pádu diktatury v roce 1977. Byl to bouřlivý historický okamžik, kdy se na osudy politických vězňů jaksi zapomnělo. V hlavních rolích se představí Javier Gutiérrez a Miguel Herrán.

Villeneuve Pironi | SkyShowtime

Příběh soupeřících závodníků Formule 1 Gillese Villeneuva a Didiera Pironiho. Dohromady je svedly ambice, láska, čest, zrada a závislost na rychlosti. Rozdělila je tragédie. Od režiséra Netflix dokumentu 14 vrcholů: Nic není nemožné.

V Clearingu – 1. řada | Disney+

Amy dosud znala jen život v Clearingu. Ví, co se od ní očekává. Ví, co má dělat, aby se zavděčila starším, a ví, jak zajistit, aby život v komunitě zůstal šťastný a klidný. Tedy až do chvíle, kdy se ke skupině přidá nová mladá dívka. Ta nezapadá do kolektivu, nechce zůstat. To, co se stane potom, postaví život, jak ho Amy zná, na hlavu.

Další: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, Creed III a další tipy z minulého víkendu