12 parádních novinek na víkend (nejen) z Netflixu a HBO Max

Foto: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (Paramount Pictures), Ant-Man a Wasp: Quantumania (Marvel), Kde zpívají raci (Sony Pictures)

Zatímco minulý víkend se nesl na vlně Velryby s oscarovým Brendanem Fraserem, v dnešních tipech na sobotu a neděli figuruje velkých titulů hned několik. Streamovací služba Disney+ konečně uvedla marvelovku Ant-Man a Wasp: Quantumania, na Apple TV+ dorazil třetí Creed, iTunes zase láká na hravé fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Mezi nejlepší víkendové novinky jsme zařadili také další film z dílny Bena Afflecka a Matta Damona – Air: Zrození legendy, jehož uvedení před týdnem nám naprosto uniklo. 

Air: Zrození legendy | Prime Video

Komediální drama od oceňovaného režiséra Bena Afflecka s Mattem Damonem v hlavní roli podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccaroa odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře.

Ant-Man a Wasp: Quantumania | Disney+

Superhrdinští parťáci Scott Lang a Hope Van Dyneová pokračují v dobrodružstvích jako Ant-Man a Wasp. Společně s Hopeinými rodiči a Scottovou dcerou prozkoumávají kvantovou říši, setkávají se s podivnými tvory a vydávají se za dobrodružstvím, které je posune za hranice toho, co považovali za možné.

Creed III | Apple TV+

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Třetí film zrežíroval samotný Michael B. Jordan.

Doktorka Čcha – 1. řada | Netflix

Před dvaceti lety dala medicíně sbohem, aby se starala o domácnost. Teď se jako úplný nováček vrací do nemocnice, kde je to ale samé překvapení. Jihokorejský dramatický seriál s prvky komedie sbírá velmi kladná hodnocení. Připraveno je šestnáct epizod.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | iTunes

Příběh sleduje skupinu dobrodruhů, kteří se musí spojit, aby společně prozkoumali katakomby a získali tajemné poklady. Čest zlodějů vás chytí za srdce od prvního okamžiku a už ho nepustí. Scénář klade na první místo postavy a servíruje sympatický ansámbl nemotorných a vtipných charakterů. Podle slavné deskové hry.

High Desert – 1. řada | Apple TV+

Peggy Newmanová, žena s pestrou minulostí, učiní po smrti milované matky, s níž žila v kalifornském pouštním městečku Yucca Valley, zlomové rozhodnutí a stane se soukromou vyšetřovatelkou. V komediálním seriálovém dramatu hrají Patricia Arquette a Rupert Friend. Režisérem je Jay Roach (Trumbo).

Jako hrob – 1. řada | Netflix

Sergio, který před šesti lety zavraždil svoje rodiče, od té doby neřekl ani slovo. Mladá psychiatrička se teď za každou cenu snaží vyšetřit, co se tehdy stalo. Napínavý psychologický seriál od Aitora Gabilonda (Entrevías), ve kterém hraje Arón Piper (Elita).

Kde zpívají raci | HBO Max

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu Kde zpívají raci vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. V hlavní roli talentovaná Daisy Edgar-Jones (Fresh).

McGREGOR FOREVER – 1. řada | Netflix

Vzrušující dokumentární seriál o závratné kariéře zápasníka ve smíšených bojových uměních Conora McGregora, který se proslavil brutalitou i prostořekými komentáři. Upřímný pohled na život hvězdy MMA, která uhranula světová média. Režie Gotham Chopra. Na Netflixu také Conor McGregor: Známá firma.

Notre-Dame v plamenech | HBO Max

Film v neúnavném tempu rekonstruuje události 15. dubna 2019, kdy katedrálu Notre-Dame zachvátily plameny a celý svět toho byl v přímém přenosu svědkem. Spolu s hasiči se vydáváme do míst, která zůstala divákům obrazovek skrytá.

Veliká – 3. řada | HBO Max

Tony McNamara, na Oscara nominovaný scénárista filmu Favoritka, přichází s žánry mísící, anti-historickou jízdou napříč Ruskem 18. století. Satirické komediální drama Veliká pojednává o vzestupu Kateřiny Veliké z outsiderky k nejdéle vládnoucí panovnici v dějinách Ruska. Možná také na HBO Max, kde jsou k vidění předchozí řady.

Základka Willarda Abbotta – 2. řada | Disney+

Komedie z pracovního prostředí sleduje osudy skupiny oddaných a zapálených učitelů a jednoho lehce nahluchlého ředitele, kteří zápasí s filadelfským veřejným školstvím. Navzdory nepřízni osudu jsou odhodláni pomoci svým žákům uspět v životě, a ačkoli se tito neuvěřitelní kantoři potýkají s podstavem a nedostatkem financí, svou práci milují.

Další: Rytíř v černém, Velryba a mnoho dalších tipů na víkend z minulého týdne