Krev a zlato je grindhouse jako vyšitý. Netflix představil krvavou bitvu s nacisty ve stylizovaném traileru

Foto: Netflix

Quentin Tarantino a Robert Rodriguez mají radost. Netflix představil jeden z nejoriginálnějších trailerů roku, který vzdává hold stylu Grindhouse a skvěle by zapadl mezi Planetu Teror a Auto zabiják. Stylizovaná upoutávka je ovšem jen originální pozvánkou na premiéru německého snímku Krev a zlato, finální produkt uvede Netflix v tradičním zpracování.

Děj válečného filmu Krev a zlato, který se natáčel na různých místech v Česku, se odehrává na jaře roku 1945, v posledních dnech druhé světové války. Je to příběh dvou naprosto odlišných lidí, kteří pocházejí z různých prostředí, ale mají jeden společný cíl – hledat spravedlnost a bojovat proti společnému nepříteli.

Německý dezertér Heinrich se snaží dostat domů ke svojí dceři. Jeho bývalý velitel ho však prohlásí za zrádce a nechá ho napospas osudu oběšeného na stromě. Zčistajasna ho zachrání odvážná farmářka Elsa a ukryje ho na svém statku. Esesáci mezitím v nedaleké vesnici hledají ukrytý židovský poklad, kde však narazí na tvrdý odpor místních obyvatel. Do krvavé bitvy budou nakonec vtaženi Elsa i Heinrich.

Na akční komedii z druhé světové války se opět podílela řada Čechů (stejně jako v případě oscarové adaptace Na západní frontě klid). Zvukařem snímku je například Viktor Prášil, art directorem Jan Kalous. Zda bude očekávaný snímek režiséra Petera Thorwartha (Krvavě rudé nebe) úspěšný, jako titul z minulého roku, uvidíme na Netflixu 26. května.

Grindhouse trailer

Klasický trailer s českými titulky (a za doprovodu Karla Gotta?)

Foto: Netflix