Tom Holland čelí poruše osobnosti a šokujícímu zločinu. Trailer drsné minisérie Přeplněný pokoj

Foto: Apple TV+

Streamovací služba Apple TV+ představila očekávanou červnovou novinku s Tomem Hollandem a Amandou Seyfried, která se volně inspirovala knihou z osmdesátých let. Napínavý psychologický thriller Přeplněný pokoj slibuje silné herecké výkony, minisérie nabídne hned deset epizod.

Minisérie z produkce Apple TV+ vypráví poutavý příběh, který se inspiruje románem Daniela Keyese z roku 1981 The Minds of Billy Milligan. Román vypráví skutečný příběh muže, kterému byla diagnostikována mnohočetná porucha osobnosti, dnes známá jako disociativní porucha identity.

Psychologický thriller se bude zabývat podobnými tématy, ale od předlohy se liší tím, že vypráví příběh fiktivního Dannyho Sullivana, muže, jehož život se dramaticky změní poté, co je zatčen za účast na střelbě v New Yorku v roce 1979. Dannyho život je zkoumán prostřednictvím série rozhovorů s vyšetřovatelkou Ryou Goodwinovou. Danny pomalu odhaluje záhadné události, které ho přivedly k osudnému incidentu. S každým dalším odhalením nabývá příběh stále napjatějšího a emotivnějšího tónu, protože Danny se konfrontuje se svou minulostí a událostmi, které ho přivedly až sem. Prostřednictvím retrospektivního zkoumání svého života začíná Danny účtovat se zásadními okamžiky, které ho definovaly.

Projekt byl původně připravován jako film a již na začátku roku 2015 bylo oznámeno, že Leonardo DiCaprio bude produkovat a ztvární hlavní roli. V roce 1997 plánoval filmovou verzi natočit James Cameron, který chtěl do titulní role Johna Cusacka. Volnou adaptaci si nakonec pod svá křídla vzala společnost Apple a tvůrce s bohatými zkušenostmi Akiva Goldsman.

Přeplněný pokoj má premiéru na Apple TV+ 9. června.

Tom Holland v minisérii Přeplněný pokoj. Foto: Apple TV+
Amanda Seyfried v minisérii Přeplněný pokoj. Foto: Apple TV+