Po technické stránce nemá seriálová Nadace konkurenci. Finální trailer představuje velkolepou druhou řadu

Foto: Apple TV+

Týden před uvedením druhé řady velkolepé sci-fi Nadace přichází Apple s třetí dechberoucí upoutávkou. A ta vlastně potvrzuje jen to, co všichni už víme. Nadcházející sezóna nabídne neuvěřitelnou vizuální podívanou, která na televizních obrazovkách nemá konkurenci. Již první teaser jsme přirovnali k filmové Duně, což čerstvý trailer jen podtrhuje. Nezbývá než doufat, že se tvůrci seriálu tentokrát budou více držet slavné předlohy a samotný příběh nabere hlubšího významu.

Více než sto let po finále první série napětí v celé galaxii roste. Zatímco se Cleoni rozpadají, pomstychtivá královna plánuje zničit Impérium zevnitř. Hari, Gaal a Salvor objeví kolonii Mentaliků se zvláštními schopnostmi, které mohou změnit samotnou psychohistorii. Mezitím se Nadace a Impérium ocitají na válečném kolbišti a osud lidstva je na vážkách.

Foto: Apple TV+

Knižní série Nadace Isaaca Asimova obsahuje sedm knih, které autor napsal v průběhu 49 let a do stejného prostředí zasadil i řadu svých povídek. Svět série se odehrává zhruba dvacet tisíc let v budoucnosti a děj se točí kolem vědy zvané psychohistorie – vědy, která umí pracovat s matematikou takovým způsobem, že díky jejím postupům lze odhalit budoucnost. Jejím tvůrcem je matematik Hari Seldon, který zjistí, že celá Říše, která pojímá mnoho různých světů, se blíží k zániku. Naštěstí však existuje šance na zachování civilizace, a proto vznikne Nadace – útočiště vědců na okraji Galaxie, které uchrání hrstku vědců a s nimi i znalosti pro vznik nové Říše.

České diváky možná potěší, že natáčení druhé řady Nadace probíhalo také v Praze, od dubna minulého roku až do června. Štáb jednoho z největších seriálových projektů současnosti navštívil Českou republiku jen krátce poté, co dokončil produkci na Kanárských ostrovech. V minulém roce o tom informoval server The Prague Reporter.

Druhá řada Nadace má premiéru na Apple TV+ 14. července.

Foto: Apple TV+