Konspirační teorie a laboratorní pokusy na černoších. Trailer sci-fi komedie Oni naklonovali Tyrona je naprosto dokonalý

Foto: Netflix

Netflix představuje jeden ze svých nejočekávanějších filmů tohoto roku ještě před samotnou akcí TUDUM naplánovanou na nadcházející víkend. Erková komedie Oni naklonovali Tyrona má naprosto dokonale sestříhaný trailer, skvělé obsazení, kterému vévodí Jamie Foxx, John Boyega a Teyonah Parris, oldschoolovou kameru a jeden drsný vtípek za druhým. Film dorazí na Netflix v druhé polovině července.

Tajemná sci-fi Oni naklonovali Tyrona vypráví příběh nesourodé trojice vyšetřující sérii podivných událostí, které je upozorní na ďábelské spiknutí skrývající se přímo v jejich čtvrti. Fontaine, drogový dealer ze sousedství, je zastřelen rivalem Isaacem. Druhý den ráno se však probudí ve své posteli nezraněn. Spolu se Slickem Charlesem a Yo-Yo začnou incident vyšetřovat a jejich pátrání je nakonec zavede do rozsáhlého podzemního komplexu, kde vládou podporovaná laboratoř provádí pokusy na místním černošském obyvatelstvu. Když si Fontaine uvědomí, že je umělým klonem ovládaným Nixonem, zpočátku pociťuje zoufalství, později se ale rozhodne, že se musí těmto bílým institucionálním vládcům postavit v zájmu svého okolí.

Jamie Foxx se naposledy představil v komediální upírské řežbě Denní směna (2022), která rovněž vznikla v produkci Netflixu. V tomto roce ho ale uvidíme hned v několika zajímavých titulech. Tím nejdrsnějším kupodivu nebude nepřístupná komedie Oni naklonovali Tyrona, nýbrž satanistický thriller God Is Bullet, ve kterém se představí po boku Nikolaje Coster-Waldaua. V roce 2023 oblíbený herec také poprvé usedne na režisérskou stoličku a představí svou vlastní komedii All-Star Weekend (hraje v ní s Robertem Downeym Jr.), premiéru s Foxxem by měl mít také western The Wild Bunch nebo hvězdně nabitý thriller Tin Soldier. Svůj hlas pak ještě propůjčí další nekompromisní komedii Vocasům na tripu.

Černošská komedie Oni naklonovali Tyrona přichází od režiséra Juela Taylora, scénáristy snímků Creed II a Space Jam: Nový začátek. Film je jeho režisérským debutem, pokud nepočítáme drama z roku 2017 Actors Anonymous (podle knihy Jamese Franca), na kterém se podílelo hned dvanáct tvůrců.

Film má premiéru na Netflixu 21. července.

Foto: Netflix