Nová Futurama přináší odpověď na covid, paroduje i filmovou Dunu. Trailer představuje její velkolepý návrat

Foto: Hulu

Zatímco legendární Simpsonovi mají jistotu minimálně do roku 2025, Futurama se vrací na obrazovky po dlouhých jedenácti letech v nové osmé sérii. Jejím novým domovem je streamovací služba Hulu, jejíž obsah v Česku přebírá Disney+. Návrat oblíbené Futuramy se představil v zábavném traileru, který paroduje filmovou Dunu a přináší odpověď na dlouhé měsíce v karanténě.

Po letité přestávce se Futurama vítězoslavně vynořila z kryogenické trubice s kompletním původním obsazením a nedotčeným satirickým duchem. Ve zbrusu nových epizodách nové série si každý najde něco pro sebe. Zatímco se ve městě objevuje nová pandemie a posádka prozkoumává budoucnost vakcín, bitcoinů, Cancel culture a streamované televize, na pozadí vrcholí epický milostný příběh Frye a Leely.

Seriál Futurama, za kterým stojí legendární tvůrce Simpsonových, Matt Groening, se poprvé vysílal na stanici Fox v letech 1999 – 2003 a později ho od roku 2008 do 2013 převzala stanice Comedy Central. Futurama se představila také ve čtyřech celovečerních dobrodružstvích, naposledy v roce 2009 ve snímku Futurama: Fialový trpaslík.

Návrat na televizní obrazovky, po jedenáctileté přestávce, obstará streamovací služba Hulu. Čeští diváci se na revival Futuramy mohou těšit na Disney+, kde jsou k dispozici všechny předešlé řady. Prozatím bylo uvedeno 140 epizod, seriál se v minulosti dočkal crossoveru i se slavnou žlutou rodinkou. Nadcházející sezóna nabídne dvacet třicetiminutových epizod (10 z nich už letos v létě), které zrežírovali Matt Groening a David X. Cohen.

Futurama se vrací na Hulu 24. července, ve stejnou dobu by se měla objevit také na Disney+.

Foto: Hulu