Halloween zabíjí v kinech a na streamu ve stejný den

Foto: Universal Pictures

Očekávané pokračování kultovní hororové série s názvem Halloween zabíjí bude mít v amerických kinech premiéru 15. října 2021. Ve stejný den jej fanoušci budou moci zhlédnout také na streamovací službě Peacock společnosti Universal.

Právě Universal tuto novinku o souběžném uvedení nedávno oznámil. V nedávné minulosti se v kinech a na streamu uvedly ve stejný den například filmy Black Widow, Cruella, Sebevražedný oddíl nebo Mimi šéf: Rodinný podnik, který zakotvil také na platformě Peacock. Ačkoli je Peacock v USA již poměrně ustavená platforma, dosud ji Universal nevyužil k souběžnému uvedení tak stěžejního filmu, jako je Halloween zabíjí. Na jednu stranu bude díky tomu Peacock lépe konkurovat ostatním velkým streamovacím platformám jako jsou Disney+ nebo HBO Max, ovšem riskují tak velkou ztrátu zisku z kin.

Podobnou strategii jako Halloween zabíjí využijí i další letošní filmové trháky, a to především společnosti Warner Bros. Na HBO Max se tak ve stejný den objeví Všichni svatí mafie (1. října), Duna (22. října), Král Richard: Zrození šampiónek (19. listopadu) a The Matrix Resurrections (22. prosince).

Halloween zabíjí má českou premiéru v kinech již 21. října.