The Matrix Resurrections: Neo se vrací v traileru očekávaného sequelu

Foto: Warner Bros.

Neo, Trinity a „Morfeus“ se vracejí v traileru očekávaného čtvrtého Matrixu. Ten nese název The Matrix Resurrections a v kinech ho uvidíme těsně před Vánocemi. Ve Spojených státech, stejně jako většina letošních filmů od Warner Bros., poputuje zároveň i na streamovací službu HBO Max.

Ačkoliv vše nasvědčovalo tomu, že příběh došel ke svému konci již ve snímku Matrix Reloaded, Lana Wachowski se rozhodla vrátit do světa nul a jedniček minimálně ještě jednou, po dlouhých osmnácti letech. Do titulních rolí se vracejí Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss, v těch vedlejších pak uvidíme herce Neila Patricka Harrise, Yahya Abdul-Mateena II, Jessicu Henwick nebo Jadu Pinkett Smith.

The Matrix Resurrections je označován jako klasické pokračování série, samotný trailer ale napovídá, že návrat do Matrixu bude spíše restartem značky a bude chtít navázat na úspěch původního dílu. Čeká nás opět volba mezi modrou a červenou pilulkou, trénink bojového umění a v neposlední řadě návrat Morfea. Vlastně to celé připomíná sedmou epizodu Star Wars, která se hodně držela osvědčené šablony.

V kinech od 23. prosince 2021.

Foto: Warner Bros.