Napoleon Ridleyho Scotta je konečně online! Zhlédnout ho můžete i zdarma

Zdroj: Sony Pictures

Historický velkofilm Ridleyho Scotta je od dnešního dne dostupný předplatitelům služby Apple TV+, zakotvil ale také ve videotéce Skylink. Na režisérskou verzi, kterou šestaosmdesátiletý tvůrce slibuje takřka od premiéry snímku, si ale ještě musíme počkat.

Apple TV+ i na Skylinku

Pokud se rozhodnete vyzkoušet službu Apple TV+, otevře se vám brána nejen k Napoleonovi s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli, ale také dalším špičkovým titulům. Nedávno například měli premiéru Vládcové nebes od tvůrců Bratrstva neohrožených, případně Zabijáci rozkvetlého měsíce s DiCapriem nebo sci-fi seriál Silo, který si nás získal v loňském roce. Všechny tituly z originální produkce Apple TV+ jsou nyní dostupné také ve videotéce Skylink od balíčku Kombi+ AppleTV+.

Čtěte také: Je Duna: Část druhá nejlepším sci-fi blockbuster posledních dekád?

Apple TV+ si můžete vyzkoušet na první týden zcela zdarma, poté vás bude stát 199 korun měsíčně. Předplatné ale lze kdykoliv zrušit, takže si Napoleona můžete vychutnat doslova za nic. Videotéka Apple TV+ je pak dostupná také ve službě Skylink Live TV od balíčku Kombi+ AppleTV+, která nyní v akci vychází na 400 korun za první měsíc. Kromě toho na vás bude čekat obsáhlá videotéka Canal+ nebo závody Formule 1.

Hodnocení filmu Napoleon

Poslední slova Napoleona Bonaparte, když umíral ve vyhnanství na ostrově Svatá Helena, měla být tato: „Francie. Armáda. Hlava armády. Josefína.“ S tím nás seznámí i film. A dalo by se říci, že právě okolo těchto slov vystavěl režisér Ridley Scott svůj projekt. Zdaleka nejvíce však od toho posledního. Jak napovídaly i trailery, ve středu snímku totiž stojí vztah Napoleona s císařovnou Josefínou. Ale trochu jinak, než by se možná dalo očekávat.

Problémem snímku je, že se namísto vztahové roviny dostatečně nevěnuje politickému pozadí a bitvám. Díky tomu je vše nesmírně zkratkovité, jako by si Scott vytvořil bingo a jen si odškrtával, co vše by se mělo ve filmu objevit. Ano, víme že se má časem objevit čtyř a půl hodinová verze. Jenže co naplat, i kino sestřih by měl fungovat sám o sobě.

Zdroj: Sony Pictures