5 nejočekávanějších prosincových kino novinek

Vánoční klasika nebo poslední film z DCEU!

Foto: Aquaman a ztracené království (Warner Bros.), Tři mušketýři: Milady (Pathé Films)

Americká kina zkraje prosince zejí prázdnotou, a vyhlídky na zbytek měsíce rovněž nejsou kdovíjak růžové. Druhý Aquaman úspěch původního filmu rozhodně nezopakuje (odborníci mu předpovídají nižší tržby jako u Marvels), a japonský Godzilla to sám neutáhne. Vrcholící předvánoční shon možná zklidní čokoládový Wonka, a skvělé vyústění příběhu slibuje také pokračování Tří mušketýrů.

Godzilla Minus One | 1. prosince

Godzilla Minus One se odehrává v poválečném Japonsku, kde se Godzilla stává novou hrozbou pro zemi zničenou druhou světovou válkou. Film se tedy odehrává několik desítek let před filmem Shin Godzilla z roku 2016, dosud posledním titulem z dílny Toho, který sklidil rozporuplné reakce. Chválený film je v Česku pouze na plátnech kin CinemaCity.

Láska nebeská | 14. prosince

Většina filmových fanoušků by tento snímek označila za nejlepší a nejoblíbenější vánoční film všech dob a není divu. Láska nebeská nabízí nejen vtipný, originální a zajímavý příběh, ale také opravdu hvězdné obsazení a navíc krásnou atmosféru vánoční Anglie. Film se vrací do kin těsně před Vánoci díky Aerofilmu.

Wonka | 14. prosince

Film je založený na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy Karlík a továrna na čokoládu, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o tom, jak se z největšího světového vynálezce, kouzelníka a výrobce čokolády stal milovaný Willy Wonka, jak ho známe dnes.

Čtěte také: Příšery, apokalypsa, sci-fi. Představujeme 10 nejočekávanějších Netflix novinek v prosinci

Tři mušketýři: Milady | 14. prosince

Druhá část s podtitulem Milady začíná přesně tam, kde předchozí film skončil. D’Artagnan je nucen spojit své síly s Milady, aby zachránil Konstance, která byla před jeho očima unesena. Když je však vyhlášena válka a Athos, Porthos a Aramis se již připojili k frontě, tajemství z minulosti rozbije stará spojenectví.

Aquaman a ztracené království | 21. prosince

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana porazit poprvé, se Black Manta, stále hnán potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je hrozivější než kdykoli předtím, vládne totiž mocí bájného Černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aquaman z roku 2018 se stal nejúspěšnějším filmem tohoto universa, když jako jediný přesáhl magickou hranici jedné miliardy dolarů.