Nástupce Deppa je skvělý, film si ale krade mrňavý Hugh Grant! První ohlasy na Wonku jsou tady

Bez čokolády ani ránu!

Zdroj: Warner Bros.

Nový Wonka zahřeje u srdce, pobaví celou rodinu, a oslní výkony hlavního představitele. Hugh Grant v roli Umpa-Lumpy si ale krade každou scénu pro sebe. Alespoň takhle hovoří první ohlasy na Wonku, prequel Karlíka a továrny na čokoládu, kterého podle Roalda Dahla natočil Tim Burton v roce 2005.

První ohlasy zahraničních kritiků

Wonka je rodinnou událostí prázdnin. Okouzlující, rozkošný a rozmarný příběh o snílcích a systému, který je omezuje… Režisér King úžasně přenáší Dahlovo drzé pohrdání elitou, které umocňuje tajemství Wonky a zároveň stojí sebevědomě na vlastních nohou. Vítěz!

Wonka je okamžitá prázdninová klasika a skutečně kouzelný čas strávený v kině. Rozmarný styl Paula Kinga zde funguje stejně dobře jako v Paddingtonovi, každé hudební číslo okouzlí a celý ansámbl se střídá v kradení show, v čele s nekonečně okouzlujícím Timothée Chalametem.

Wonka je vítězná cukrovinka plná dokonalého kouzla, rozmarů a dojemnosti, poháněná čistou představivostí a svižnými hudebními čísly. Timothée Chalamet je továrna na charisma. Jeho plné nasazení je opojné. Hugh Grant ve výjimečném IDGAF módu.

Wonka je mimořádně okouzlujícím zážitkem, který pohání výjimečný a dokonalý výkon Timothéeho Chalameta. Film je sice občas dost hloupý a pár dějových momentů je na hraně, ale to nezabránilo tomu, aby mě tento neskutečně milý film s pořádnou dávkou upřímnosti nezahřál u srdce.

Čtěte také: Percy Jackson musí zabránit válce mezi bohy. Trailer představuje očekávanou fantasy

Wonka je potěšením! Líbilo se mi sledovat příběh mladého Willyho Wonky. Timothee Chalamet přinesl dokonalou dávku šarmu, naivity a úžasu. Huge Grant si krade každou scénu, ve které se objeví. Keegan Michael-Key nebyl dostatečně využit. Na tento film nechoďte bez čokolády!

Film Wonka od Paula Kinga sice nedosahuje takových okouzlujících a lákavých výšin jako filmy o Paddingtonovi, ale i tak je to příjemná sladká oddechovka. Titulní švihák Timothée Chalameta je roztomilý a zábavný, zatímco Umpa-Lumpa Hugha Granta si krade každou scénu, ve které se objeví.

Timothée Chalamet je sám o sobě důvodem, proč vidět Wonku. Je neskonale okouzlující a je radost ho sledovat. Film kolem něj není tak dobrý, ale je příjemný. Příběh a tón bojují proti sobě, což je poněkud matoucí. Přesto je plný radosti, a písničky jsou úchvatné.

O filmu Wonka

Film Wonka je založený na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy Karlík a továrna na čokoládu, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o tom, jak se z největšího světového vynálezce, kouzelníka a výrobce čokolády stal milovaný Willy Wonka, jak ho známe dnes.

Čtěte také: Vrátí se Jim Carrey v pokračování Grinche? Internetem kolují zvěsti

Tato neodolatelně vynalézavá podívaná s Timothée Chalametem v hlavní roli představí divákům mladého Willyho Wonku, který je plný nápadů a odhodlání změnit svět jedním lahodným soustem – a dokazuje, že nejlepší věci v životě začínají snem, a pokud máte štěstí a potkáte Willyho Wonku, je možné všechno.

Wonka má premiéru 14. prosince.

Zdroj: Warner Bros.