Will Smith se vrátí v pokračování filmu Já, legenda! Scénář je hotový

Ať žije alternativní konec!

Zdroj: Warner Bros.

Práce na dvojce apokalyptického snímku Já, legenda pokračují, a po více jak roce přicházejí ze zákulisí projektu nové informace. Will Smith, který se vrátí v hlavní roli, prozradil, že scénář je konečně hotový, a během diskuze na filmovém festivalu Red Sea ho několikrát pochválil.

Na přelomu roku 2007 a 2008 prolétlo světovými kiny postapokalyptické drama Já, legenda. Will Smith se pod režijní taktovkou Francise Lawrence stal „posledním“ žijícím člověkem na planetě Zemi a musel se vypořádat s vraždícími zombíky i smrtícím virem. Vcelku povedený snímek vydělal slušné peníze (585 milionů dolarů), a po více jak 16letech se dočkáme jeho pokračování.

Čtěte také: Spielberg a Scorsese chystají seriálový Mys hrůzy. Jde o jejich první společný projekt

Pokračování snímku Já, legenda vzniká takřka u stejného tvůrčího týmu, jež přivede na plátna kin dvojku Contantina. Scénář dokončil Akiva Goldsman, a režii znovu obstará Francis Lawrence. Will Smith také připomněl, že kromě něj ve filmu uvidíme Michaela B. Jordana, který v těchto dnech připravuje čtvrtého Creeda. Oba pánové by pak měli na celý projekt dohlížet i z producentského hlediska.

Zajímavé je, že druhý film bude navazovat na alternativní konec původního snímku. Toho se diváci dočkali až při vydání titulu na DVD, ve kterém Smithova postava přežila, a je tak věrnější původnímu literárnímu dílu. Tento konec se navíc dočkal i vřelejšího přijetí mezi samotnými diváky.

Já, legenda nebyl první adaptací stejnojmenného románu Richarda Mathesona. V roce 1971 si doktora Roberta Nevillea zahrál Charleton Heston ve filmu The Omega Man, o sedm let dříve se v distribuci objevil snímek The Last Man on Earth s Vincentem Pricem, který byl ale předlohou spíše jen inspirován.