Boxerská série Creed se dočká čtvrtého filmu! Rocky mezitím oslaví 50. výročí

Zpátky do ringu!

Zdroj: Warner Bros.

Devět filmů, a přesto ještě nejsme u konce. Přípravy čtvrtého dílu ze série Creed, jež v roce 2015 navázala na legendárního Rockyho, jsou v plném plánu. Producent a scénárista předchozího dílu ohlásili Jordanův návrat do hlavní role a na post režiséra.

Boxerská série Rockyho oslaví za tři roky padesátileté výročí. A právě k němu si možná nadělí čtvrtého Creeda, jež na legendární Stallonovy filmy úspěšně navázal. Podle producenta Irwina Winklera a scénáristy Keenana Cooglera dostal projekt zelenou, a vzhledem k tomu, že jejich Creed III v letošním roce utržil více jak čtvrt miliardy dolarů, se není čemu divit.

Pánové během veřejné přednášky v Los Angeles také potvrdili, že námět pro film je hotový, a do hlavní role se znovu počítá s Michaelem B. Jordanem. Pro toho byla letošní trojka režisérským debutem, přičemž usednout za kameru v pozici režiséra by měl i tentokrát.

Creed IV se má od starších dílů výrazně lišit. V popředí by pochopitelně měly i nadále zůstat boxerské zápasy, tvůrci filmu ale chtějí ukázat titulní postavu zase v jiném světle. Přípravy nicméně zbrzdily stávky v Hollywoodu, a natáčení by mohlo začít až někdy v roce 2025.

Ačkoli Creed pokračuje už bez přítomnosti Sylvestera Stallona, bez Rockyho by nikdy nevznikl. Slavný herec a představitel celé řady akčních postav se v nedávné době vyzpovídal ve vlastním dokumentu Sly, kde se mimo jiné ohlédnul také za svým nejvýznamnějším dílem, Rockym.

zdroj: deadline, boxofficemojo