Spielberg a Scorsese chystají seriálový Mys hrůzy. Jde o jejich první společný projekt

Po třiceti letech nastal čas na další Mys hrůzy.

Robert De Niro ve filmu z roku 1991. Zdroj: Universal Pictures

Podle románu Johna D. MacDonalda byl natočen Mys hrůzy už v 60. letech, o třicet let později pak vznikla slavnější verze Martina Scorseseho. Ve výrobě je nyní další adaptace, na které se podílí nejen režisér letošních Zabijáků rozkvetlého měsíce, ale také Steven Spielberg.

Román vydaný už v roce 1957 sleduje Maxe Cadyho, jak opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz. Jeho plán je nelítostný a promyšlený.

Čtěte také: Tvůrci Bratrstva neohrožených představují novou válečnou vřavu. Trailer je naprosto velkolepý

V původním filmu si titulní role zahráli pánové Gregory Peck a Robert Mitchum, jež se v cameo rolích objevili také ve snímku Martina Scroseseho z roku 1991. Maxe Cadyho si v tomto případě zahrál výborný Robert De Niro, advokáta Bowdena zase Nick Nolte a jeho ženu Jessica Lange.

Do třetice všeho dobrého připravují seriálovou podobu známého příběhu Martin Scorsese ve spolupráci se Stevenem Spielbergem. Filmové legendy doplní ještě scénárista a tvůrce seriálu Candy: Smrt v Texasu, Nick Antosca. Pro Scorseseho a Spielberga jde o první společný projekt.