10 skvělých novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Bombový Oppenheimer u vás doma.

Foto: Leo (Netflix), Oppenheimer (Universal Pictures), Přízraky v Benátkách (20th Century Studios)

Po čtyřech měsících od premiéry v kinech vybouchne Oppenheimerova atomovka také u vás doma. Jedním z nejúspěšnějších filmů roku ale víkendové tipy nekončí. Netflix uvedl chválený animák Adama Sandlera, soutěžní reality-show po vzoru seriálového hitu Hra na oliheň nebo napínavou severskou podívanou Skoro normální rodina. Samozřejmě nezahálela ani konkurence, přesto měl v týdnu hlavní slovo právě Netflix.

Hra na oliheň: Výzva – 1. řada | Netflix

soutěžní / reality-show

Do hry se zapojí 456 skutečných hráčů, kteří budou usilovat o výhru 4,56 milionu dolarů, jež jim změní život. V sérii her inspirovaných původním seriálem – a navíc s překvapivými novinkami – budou testovány jejich strategie, spojenectví a charakter, zatímco soupeři kolem nich budou vyřazováni. Desetidílný soutěžní seriál se natáčel ve Velké Británii, ačkoli původní seriál vznikl v jihokorejské produkci.

Leo | Netflix

animovaný / muzikál / komedie

Čtyřiasedmdesátiletý ještěr Leo (Adam Sandler) se svým terarijním kamarádem želvou (Bill Burr) už desítky let trčí ve stejné třídě na Floridě. Když se dozví, že mu zbývá poslední rok života, naplánuje útěk, aby poznal život venku. Místo toho se zaplete do problémů svých žáků – včetně neskutečně zlého suplujícího učitele.

Neznámý muž | HBO Max

mysteriózní

Po rozvodu najde Rie štěstí se svým druhým manželem Daisukem, s nímž založí novou rodinu. Když však Daisuke zemře při tragické nehodě, Rie zjistí, že její nový manžel není tím, za koho jej považovala. Chválený mysteriózní japonský film.

Oppenheimer | iTunes

drama / historický / životopisný

Oppenheimer je skutečně velkolepým zážitkem, který doopravdy nejlépe doceníte na velkém plátně. Je to biopic se vším, co k němu patří. Nepostrádá ovšem velmi nosné drama a explicitní scény, díky nimž si snímek vysloužil erkový rating. Jenže natočit „jen dobrý“ biografický film by pro režiséra Nolanových kvalit bylo po čertech málo.

Přízraky v Benátkách | Disney+

krimi / mysteriózní / thriller

Přízraky v Benátkách jsou jednoznačně z trojlístku Branaghových Poirotů tím nejlepším. Ale nejen to, jedná se v první řadě o výbornou detektivku, která má nesmírný spád a úžasně mrazivou atmosféru. Ta vás chytí prakticky od první minuty a neopustí do samotného závěru.

Skoro normální rodina – minisérie | Netflix

krimi / drama / thriller

Sandellovi jsou normální rodina, kterou tvoří kněz Adam, právnička Ulrika a jejich devatenáctiletá dcera Stella. Žijí zdánlivě dokonalým životem na předměstí u Lundu. Jednoho dne se vše změní, když Stella skončí ve vazbě a je obviněna z vraždy. Co se stalo? Je Stella opravdu taková, jak ji všichni okolo znají?

Souputníci – 1. řada | SkyShowtime

drama / romantický

Ve Washingtonu DC se během homofobní levandulové paniky 50. let 20. století do sebe zamilují dva muži. Charismatický a ambiciózní Hawkins Fuller a náboženský idealista Tim Laughlin naváží riskantní, proměnlivý a smyslný vztah trvající desítky let.

Svědectví z minulosti (2020) | Netflix

dokumentární / historický / válečný

Muži a ženy, od bývalých příslušníků SS až po civilisty, se v dosud neviděných rozhovorech vyrovnávají – velmi odlišným způsobem – se svými vzpomínkami, vnímáním a osobním hodnocením své vlastní role v nacistických válečných zločinech.

Železničáři: Neznámý příběh Bhópálské tragédie roku 1984 – minisérie | Netflix

drama / historický / thriller

Minisérie z produkce Netflixu je příběhem o mimořádném hrdinství, které prokázali zaměstnanci indických železnic v Bhópálu. Tito lidé se v noci 2. prosince 1984 postavili proti všem nástrahám, aby ochránili své spoluobčany a bojovali s neviditelným nepřítelem ve vzduchu.

Fargo – 5. řada | pouze FX a Hulu

krimi / drama / komedie

Pátá řada seriálu Fargo se odehrává v Minnesotě a Severní Dakotě v roce 2019. Poté, co se Dorothy díky nečekanému sledu událostí dostane do křížku s úřady, je tato zdánlivě typická žena v domácnosti ze Středozápadu náhle uvržena zpět do života, o kterém si myslela, že ho nechala za sebou.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – seriál s Godzillou, mrazivá seriálová kriminálka nebo sci-fi Stvořitel