10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Nejen britská Koruna a seriál s Godzillou!

Foto: Monarch: Odkaz monster (Apple TV+), Stvořitel (20th Century Studios), Vražda na samém konci světa (FX)

Královsky se usaďte, protože víkend bude monstrózní. Netflix vzala útokem poslední řada britské Koruny, pokračování dostala také chválená španělská Svatá rodina. Na Apple TV+ si vyšlápla Godzilla a další titáni v očekávaném seriálu Monarch: Odkaz monster, Disney+ zase uvedlo moderní seriálovou kriminálku Vražda na samém konci světa.

Brawn: Neuvěřitelný příběh Formule 1 – minisérie | Disney+

dokumentární / sportovní

V roce 2008 se závodní tým Honda dostal do nucené správy a jeho soupeři se vůbec poprvé v historii tohoto sportu spojili, aby se stáj mohla na závodní okruhy vrátit. Keanu Reeves vypráví jednu z největších ság historie Formule 1.

David Holmes: Chlapec, který přežil

dokumentární

Daniel Radcliffe se v emotivním dokumentu z dílny HBO znovu setkává se svým kaskadérským dvojníkem z Harryho Pottera Davidem Holmesem. Dokument sleduje Holmesovu cestu poté, co ochrnul při kaskadérském kousku při natáčení snímku Harry Potter a Relikvie smrti – 1. část.

Julia – 2. řada | HBO Max

drama / životopisný

Seriál je inspirován výjimečným životem Julie Childové a jejím dlouholetým televizním seriálem Francouzský šéfkuchař, který je průkopníkem dnešních populárních pořadů o vaření. Prostřednictvím Juliiny osobnosti nahlíží na toto období amerických dějin…

Koruna – 6. řada | Netflix

drama / historický / životopisný

Zatímco předešlá série se z velké části zaměřovala na konec manželství prince Charlese a princezny Diany, děj závěrečné série se bude více soustředit na Williama a Harryho. Navíc se dočkáme románku Kate s princem Williamem během jejich společného studia na univerzitě v St Andrews ve Skotsku. V poslední řadě budou zachyceny i Dianiny poslední dny.

Monarch: Odkaz monster – 1. řada | Apple TV+

akční / dobrodružný / sci-fi

Seriál se odehrává po bouřlivé bitvě mezi Godzillou a Titány, která srovnala se zemí San Francisco. Dva sourozenci se vydávají po stopách svého otce, aby odhalili spojitost mezi svou rodinou a tajnou organizací Monarch. Odkaz monster je prvním hraným americkým seriál, ve kterém vystoupí Godzilla.

Osvětimský proces – 1. řada | Disney+

drama / historický

Eva Bruhnsová se chystá zasnoubit, když je požádána, aby tlumočila u soudu s důstojníky SS. Rodiče a budoucí snoubenec se jí to snaží rozmluvit, ale ona se řídí svým instinktem a práci přijme. Brzy si uvědomí, že má k procesu osobnější vztah, než si kdy dokázala představit.

Stvořitel | iTunes

akční / drama / sci-fi / thriller

Technicky precizní snímek se odehrává uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence. Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek, který truchlí nad zmizením své ženy, je naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta vyspělé umělé inteligence.

Svatá rodina – 2. řada | Netflix

drama

Rodina, která skrývá děsivé tajemství, chce začít nový život v Madridu. Vztahy s místními ale její plány komplikují a minulost ji pomalu dohání. Ve druhé řadě budou muset Glorie a její děti pokračovat v předstírání dokonalého života, zatímco ve sklepě drží unesenou Natálii.

Vražda na samém konci světa – 1. řada | Disney+

drama / mysteriózní / thriller

Seriál vypráví příběh Darby, amatérské detektivky a osmi dalších hostů, kteří jsou pozvaní samotářským miliardářem, aby se zúčastnili pobytu na odlehlém a oslnivém místě. Když je jeden z hostů nalezen mrtvý, Darby musí využít všech svých schopností, aby vraha vypátrala dříve, než přijde o život další člověk.

Vzpomínka v mlze – 1. řada | Netflix

krimi / drama

Bývalý slavný rocker, kterému závislost na alkoholu a drogách zničila paměť i rodinu, se pustí do horečnatého pátrání po pohřešovaném synovi. Polská šestidílná minisérie od tvůrců Temných lesů sbírá velmi kladné ohlasy.

Čti také: Víkendové tipy z minula -Fincherův zabiják, český thriller roku nebo poslední Equalizer