11 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Fincherův Zabiják je konečně tady!

Foto: #annaismissing (Aerofilms), Zabiják (Netflix), For All Mankind (Apple TV+)

Netflix zase hraje vlastní ligu. Nepřehlédnutelnou premiéru týdne se totiž stal Fincherův Zabiják s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli. Vedle očekávaného thrilleru, jež diváci komentují jako nejosobnější film uznávaného režiséra, uvedl streamer také dokument Robbieho Williamse nebo sektářskou podívanou Twin Flames: Jak dát sektě kopačky. Konkurence v podobě Prime Video přinesla bondovskou soutěž Cesta k miliónu, Apple TV+ zase novou řadu For All Mankind.

007: Cesta k miliónu – 1. řada | Prime Video

soutěžní / reality-tv / dobrodružný

Hollywoodští producenti bondovek přicházejí s pořadem 007: Cesta k miliónu. Devět dvojic obyčejných lidí se vydává na úžasné dobrodružství po celém světě, kde je čeká řada bondovských výzev a šance vyhrát 1 000 000 liber. Za celou hrou stojí Velitel (Brian Cox), jenž sleduje, jak dvojice pátrají po deseti otázkách, které ukryl po celém světě.

#annaismissing | Kviff.tv | Voyo

drama / thriller

Film (na Voyo jako seriál) vypráví o Anně, influencerce známé svým provokativním obsahem, která se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing volně navazuje na úspěšnou sérii #martyisdead ověnčenou prestižní mezinárodní cenou Emmy v roce 2020.

Equalizer 3: Poslední kapitola | iTunes | O2TV

akční / thriller

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Pravděpodobně poslední díl Equalizera s Denzelem.

For All Mankind – 4. řada | Apple TV+

drama / sci-fi

Vesmírný program se zaměřil na zachycení a těžbu mimořádně cenných asteroidů bohatých na nerostné suroviny, které by mohly změnit budoucnost Země i Marsu. Napětí mezi obyvateli nyní rozlehlé mezinárodní základny může zmařit vše, na čem se dosud pracovalo. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin.

Fremont | Kviff.tv

drama / komedie

Osamělá Dunia pracuje v továrně na koláčky štěstí v San Franciscu. Celé noci probdí, ráno se pozdraví se sousedy a vyráží do práce. Může chtít od života více, když měla na rozdíl od své rodiny šanci odejít z rodného Afghánistánu? Fremont, který svým svěžím humorem a soundtrackem připomíná kultovní díla Jima Jarmusche, si z MFF Karlovy Vary 2023 odvezl cenu za nejlepší režii pro Babaka Jalaliho.

Kyberbunkr: Podsvětí zločinu | Netflix

dokumentární

Je Xennt, charismatický muž s dlouhými blond vlasy a černým koženým kabátem, ve skutečnosti bezohledný zločinec na útěku, který chce z bunkru udělat baštu pro obchod s drogami? Obyvatelé Traben-Trarbachu se obracejí na policii – ale marně. Dokument o tom, jak parta hackerů ovládala nejtemnější kouty internetu z poklidného německého městečka, kde se usídlila ve vojenském bunkru z doby studené války.

Robbie Williams – minisérie | Netflix

dokumentární

Během svojí sólové kariéry lámal rekordy jako na běžícím páse. Po pětadvaceti letech vzpomíná na svoje mladé já i dlouhé roky, které strávil na výsluní. Robbie Williams promluví také o svých úzkostech, pádech a vzestupech. Jak říká v samotném traileru, „Pandořina skříňka je otevřena.“

Super Mario Bros. ve filmu | SkyShowtime

animovaný / akční / dobrodružný

Super Mario Bros. ve filmu je téměř dokonalý film pro děti. Je úžasně animovaný, má dostatečný spád, aby se děti nenudily, a téměř každá postava je jedinečná a sympatická. Dokonce i samotný Bowser díky komediálnímu stylu herce Jacka Blacka. Mario a Luigi jsou dva tápající instalatéři z Brooklynu, kteří se nevysvětlitelným způsobem dostanou do Houbového království.

Twin Flames: Jak dát sektě kopačky – minisérie | Netflix

dokumentární

Proč se v dnešní digitální době neobrátit na internet, abyste našli spřízněnou duši? Minisérie poodhaluje roušku Twin Flames Universe, kontroverzní online komunity, která se přiživuje na lidech hledajících lásku. Díky exkluzivnímu přístupu k bývalým členům seriál odhaluje děsivé příběhy o nátlaku a vykořisťování.

Velké nic | HBO Max

dokumentární

Byli jsme best in covid? Kdo měl plán: lidstvo, nebo virus? Filmový štáb Víta Klusáka (V síti) a Mariky Pecháčkové se na jaře 2020 vydal do prázdných ulic a dva roky sledoval reakce české společnosti na pandemii covid-19 v odrazu vládních nařízení.

Zabiják | Netflix

akční / krimi / thriller

Osamělý a chladný vrah bez výčitek, vyčkává ve stínu a vyhlíží svůj další cíl. Čím déle však čeká, tím víc si myslí, že ztrácí rozum a chladnou hlavu. Noirový příběh profesionálního zabijáka ztraceného ve světě bez morálního kompasu je případovou studií osamělého, po zuby ozbrojeného muže. Očekávaná novinka legendárního režiséra Davida Finchera (Sedm).

Čti také: Tipy z minulého víkendu – Napínavé Přízraky v Benátkách, dokument Sly nebo drama Je mi ze sebe špatně