Češi řadí thriller #annaismissing mezi nejlepší filmy roku. Konečně ho můžete vidět online

Moderní thriller o pohřešované influencerce je konečně na internetu!

Zdroj: Aerofilms

Před třemi měsíci uvedla kina český thriller #annaismissing, který velmi volně navázal na internetový seriál #martyisdead ověnčený mezinárodní cenou Emmy. Zalíbil se divákům, nadšení neskrývali ani kritici ve svých recenzích. Chválená kriminálka o ztracené influencerce konečně dorazila na internet.

Zatímco kritici se nebáli označit českou kriminálku #annaismissing za podívanou světové úrovně, českým divákům se na ni do kina moc nechtělo. V době svého uvedení ji dokonce semlela průměrná romantická komedie Nikdy neříkej nikdy, lépe si vedla také mizerná Dvě slova jako klíč, jež nedávno zabloudila na Netflix. Ve svém premiérovém víkendu se bohužel stala až jedenáctým nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech.

Moderní thriller talentovaného režiséra Pavla Soukupa, jež je jediným českým tvůrcem oceněným mezinárodní cenou Emmy (za #martyisdead), započal svou novou kapitolu. Kina vystřídal za uvedení na streamovací službě Kviff.tv, v pátek 10. listopadu se objeví také na Voyo.

Služba Kviff.tv nabízí českou novinku k přehrání za 110 korun, uživatelé si ji mohou také stáhnout na vždy za poměrně slušnou cenovku 190 korun. #annaismissing v současné době není součástí předplatného Kviff.tv.

Film v kinech sice prosvištěl bez většího zájmu, v recenzích předních českých kritiků se ale dost často píše o jednom z nejlepších českých filmů roku. Průměrné hodnocení diváků na Kinoboxu v současnosti ukazuje velmi slušných 80 %.

Film vypráví o Anně, influencerce známé svým provokativním obsahem, která se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing volně navazuje na úspěšnou sérii #martyisdead ověnčenou prestižní mezinárodní cenou Emmy v roce 2020.

„Thriller #annaismissing volně navazuje na seriál #martyisdead, ale vypráví nový příběh a věnuje se novému případu. Opět jde o příběh inspirovaný realitou, velmi aktuální a současný. Film cílí na mladé diváky, ale stejně jako předchozí #martyisdead bude bavit i jejich rodiče,“ prozradili k očekávaného snímku jeho producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál.

Zdroj: Aerofilms