Equalizer 4 možná bude. Režisér Fuqua si také pohrává s myšlenkou prequelu

Antoine Fuqua se nebrání čtverce ani prequelu. Co na to Denzel?

Equalizer 4 nebo prequel série.
Denzel Washington jako Robert McCall. Zdroj: Sony Pictures

Ačkoliv třetího Equalizera doprovází podtitul Poslední kapitola, režisér Antoine Fuqua nevyloučil vznik čtvrtého filmu. Nejnovější pokračování s drsným Denzelem Washingtonem navíc sbírá kladné recenze, daří se mu také v pokladnách kin.

Equalizer 4 ještě nebyl oficiálně potvrzen, nicméně režisér Antoine Fuqua už plánuje, jak s úspěšnou sérií naložit do budoucna. Pro magazín TolalFilm prozradil, že čtverku natočí jen v případě, pokud se do role Roberta McCalla vrátí Denzel Washington. „Denzel je ve formě. Trénuje každý den. Kdybyste ho teď viděli, vyrazí vám dech. Je tak o třicet kilo lehčí. Je to na něm. Kdyby chtěl jít do dalšího dílu, tak já samozřejmě taky. Ale kdo ví?“ řekl v krátkém rozhovoru režisér Fuqua.

Režisér všech tří filmů Equalizera, Training Day nebo Pádu Bílého domu nevyloučil ani případný prequel. „Kdyby byl Equalizer 4 mimo hru, co třeba tohle: prequel s Johnem Davidem Washingtonem v roli mladého McCalla, nebo snad dokonce s Michaelem B. Jordanem? Tohle zní jako opravdu dobrý nápad,“ řekl Fuqua tentokrát na adresu magazínu JoBlo. Mnohem bizarnější nápad přednesl Fuqua pro britský magazín NME, ve kterém se rozpovídal o možném prequelu za použití „omlazovací“ technologie, jež byla použitá například v posledním dobrodružství Indiana Jonese. „S Denzelem jsem o tom ještě nemluvil. Je to všechno čerstvé a nové. Ale slyšel jsem, že technologie je stále lepší a lepší.“

Ke svému pokračování v sérii se pochopitelně vyjádřil také samotný Denzel Washington. „Tohle je můj konec,“ řekl herec na CinemaConu před premiérou třetího filmu. „Možná to není konec série, možná natočí další, ale pro mě je to konec,“ dal sbohem všem spekulacím slavný Washington, který by se měl příští rok objevit ve dvojce Gladiátora.

Třetímu Equalizerovi se daří nejen u diváků a kritiků, poměrně slušně si vede také v pokladnách kin. Dokonce není vyloučeno, že by mohl zopakovat úspěch jedničky (film utržil necelých 200 milionů dolarů). Po prvním víkendu v kinech si „erkový“ Equalizer 3 připsal na konto už 79 milionů dolarů, z toho 53 na domácí půdě. Rozpočet snímku přitom dělal pouhých 70 milionů.