10 opravdu parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Návrat Hercula Poirota, Stallonův dokument a mnoho dalšího.

Foto: Sly (Netflix), Přízraky v Benátkách (20th Century Studios), Je mi ze sebe špatně (TriArt Film)

Hororovou nadílku z minulého týdne střídají neméně zajímavé tituly. Nejbohatší úroda se tradičně zrodila na Netflixu, kde měl premiéru očekávaný dokument Sly, dorazilo také ambiciózní válečné drama Jsou světla, která nevidíme. A pozadu nezůstala ani konkurence. HBO Max vsadilo na chválené Je mi ze sebe špatně, Prime Video zase uvedlo novou řadu superhrdinského animáku Neporazitelný. V digitální podobě navíc vyšly Přízraky v Benátkách, které jsme doporučovali už na Halloween.

Ferry: Seriál – 1. řada | Netflix

krimi / drama / thriller

Stát se šéfem podsvětí není jenom tak a Ferry Bouman ze seriálu Undercover by o tom mohl vyprávět. Jeho cesta na vrchol totiž byla obzvlášť trnitá. Začínal jako producent xtc v brabantském podsvětí, později se snažil sesadit známého drogového bosse Tacka a známý motorkářský klub. Tím ale teprve všechno začalo.

Je mi ze sebe špatně | HBO Max

drama / komedie / horor

Režisér Kristoffer Borgli v této černé, satirické komedii zobrazuje toxický vztah, který rychle eskaluje do děsivých úrovní narcistické sebeprezentace. Signe a Thomas jsou mladý pár s nezdravou vzájemnou soutěživostí, která nabere nebezpečné směřování, když se Thomas náhle prosadí jako umělec.

Jsou světla, která nevidíme – minisérie | Netflix

drama / válečný

Na sklonku druhé světové války se protnou osudy mladé nevidomé Francouzky a německého vojáka. Minisérii podle úspěšného románu, za který Anthony Doerr získal Pulitzerovu cenu, přivedli na Netflix Shawn Levy a Steven Knight. V hlavních rolích očekávané minisérie se představí Louis Hofmann, Aria Mia Loberti, Mark Ruffalo, Lars Eidinger nebo Hugh Laurie.

Královna kvízů | Disney+

komedie

Geniální, ale upjatá Anne (Awkwafina) posedlá soutěžním pořadem, a její sestra, ztroskotanec Jenny (Sandra Oh), musí vymyslet, jak splatit matčiny dluhy z hazardních her. Společně se vydávají na divokou jízdu napříč státy, aby získaly peníze jediným způsobem, jaký je napadá – proměnou Anne v opravdovou šampionku soutěžního pořadu.

Nehty | Apple TV+

drama / sci-fi

Můžete si být skutečně jistí, že jste našli svoji životní lásku? Představte si test, který by vám to srovnáním nehtů rukou obou osob s určitostí potvrdil. Chtěli byste znát výsledek? A přijali byste ho? Chválená americká sci-fi od řeckého režiséra filmu Jabka (2020).

Neporazitelný – 2. řada | Prime Video

animovaný / akční / sci-fi / thriller

Po oné kolosální zradě se Mark snaží dát svůj život zpátky do kupy. Tváří v tvář strašlivým hrozbám ale nachází nové spojence a potýká se s tím, čeho se bojí nejvíc: že by mohl být jako jeho otec.

Nyad | Netflix

životopisný / drama / sportovní

V šedesáti letech uplavat víc než 160 kilometrů z Kuby na Floridu bez jakékoli ochrany před žraloky? Diana Nyad má prostě celoživotní sen a teď si ho chce splnit. Pozoruhodný skutečný příběh o houževnatosti, přátelství a vítězství lidského ducha vypráví strhující kapitolu života atletky světové úrovně Diany Nyad.

Přízraky v Benátkách | iTunes

krimi / mysteriózní / thriller

Přízraky v Benátkách jsou jednoznačně z trojlístku Branaghových Poirotů tím nejlepším. Ale nejen to, jedná se v první řadě o výbornou detektivku, která má nesmírný spád a úžasně mrazivou atmosféru. Ta vás chytí prakticky od první minuty a neopustí do samotného závěru.

Sly – minisérie | Netflix

dokumentární

Sylvester Stallone už téměř padesát let baví miliony lidí svými ikonickými postavami a filmovými trháky, od Rockyho přes Ramba až po Expendables. Tento retrospektivní dokument nabízí intimní pohled na herce, scenáristu, režiséra a producenta nominovaného na Oscara, sleduje jeho inspirativní příběh a oprašuje filmové postavy, které přivedl k životu.

Special Ops: Lioness – 1. řada | SkyShowtime

thriller / drama / akční

Seriál inspirovaný skutečným programem americké armády, sleduje život Joe (Zoe Saldaña), která se snaží najít rovnováhu mezi osobním a válkou zmítaným profesním životem u CIA. Špionážní seriálová novinka od producenta Taylora Sheridana, tvůrce Yellowstone. V seriálu hraje také Nicol Kidman nebo Morgan Freeman.

Čti také: tipy z minulého víkendu – hororové hody, nové American Horror Story nebo hvězdní Obchodníci s bolestí