17 nových hororů, které můžete vidět už dnes večer

Dobré horory k Halloweenu jednoznačně patří.

Foto: Papežův vymítač (Sony Pictures), Přízraky v Benátkách (20th Century Studios), Mluv se mnou (Umbrella Entertainment)

Streamovací služby se v posledních týdnech doslova předháněly, která z nich přinese více hororů. V halloweenské nabídce Netflixu a spol. se objevila celá řada kvalitních titulů, jež měla premiéru v tomto roce, bohužel ale chybí letošní nechválenější horor – Mluv se mnou.

Dům běsů | Netflix

S manželem se rozhodla pronajmout svůj dům. Ten se ale od podnájemníků nechá zatáhnout do nebezpečné sekty, která má spadeno na jejich dcerku, a ona ji teď musí ochránit. Thajský horor má políčeno na jedno z největších hororových překvapení tohoto roku.

Enfieldský poltergeist – minisérie | Apple TV+

Ve zdánlivě obyčejném domě v severolondýnském Enfieldu se v roce 1977 odehrála řada znepokojivých paranormálních událostí. Zprávy o přítomnosti nadpozemských sil, které se opakovaně snažili připravit o život jedenáctiletou Janet Hodgsonovou, zaujaly vyšetřovatele paranormálních jevů Maurice Grosse, který nabyl přesvědčení, že v domě řádí poltergeist.

Infinity Pool | iTunes

Film vypráví o páru na dovolené, který se pod vedením svůdné a záhadné ženy vydává mimo areál letoviska a ocitá se v kultuře plné násilí, hédonismu a nevýslovné hrůzy. Tragická nehoda je brzy postaví před politiku nulové tolerance zločinu.

Kostlivec | Disney+

Film vypráví o středoškolačce Sadie Harper a její mladší sestře Sawyer, které se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se živí utrpením svých obětí. Kostlivec je adaptace povídky Stephena Kinga z knihy Noční směna, kterou oblíbený literární autor vydal již v roce 1973.

M3GAN | SkyShowtime

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Pokud se ovšem nevymkne kontrole. Horor z produkce Jamese Wana.

Naprostý zabiják | Prime Video

Když se neblaze proslulý „Vrah šestnáctek“ 35 let po svých prvních vraždách vrací a zabíjí znovu, 17letá Jamie se náhodou přesune zpátky v čase do roku 1987 a je odhodlaná vraha zastavit, než začne zabíjet. Hororová komedie po vzoru Všechno nejhorší!

Někdo klepe na dveře | SkyShowtime

Rodina – dva otcové a jejich dcera – tráví dovolenou v odlehlé chatě na venkově, když je přepadne skupina útočníků. Ti tvrdí, že je neohrožují, ale rodiče svážou a postaví rodinu před neřešitelnou otázku. Musí obětovat jednoho člena rodiny, aby zachránili zbytek lidstva.

Nikdo tě nezachrání | Disney+

Osamělá Brynn nachází útěchu ve zdech domu, kde vyrostla – dokud ji jedné noci neprobudí podivné zvuky. Následuje akcí nabitý souboj Brynn s řadou mimozemských bytostí, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí vypořádat se s její minulostí.

Papežův vymítač | HBO Max

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit.

Pád domu Usherů – minisérie | Netflix

Od Mikea Flanagana, tvůrce seriálů The Haunting a Půlnoční mše, přichází hříšná hororová série na motivy děl Edgara Allana Poea. Bezohlední sourozenci Roderick a Madeline Usherovi vybudovali farmaceutickou společnost Fortunato Pharmaceuticals, která se stala impériem bohatství, privilegií a moci. Tajemství z minulosti však vyplouvají na povrch, když dědicové dynastie Usherů začnou umírat rukou záhadné ženy z jejich mládí.

Pearl | SkyShowtime

Pearl je uvězněna na rodinné farmě a musí se starat o svého nemocného otce pod trpkým a panovačným dohledem své zbožné matky. V touze po okouzlujícím životě, jaký viděla ve filmech, se střetávají Perliny ambice, pokušení a útlak. Opravdu lahůdkový slasher, který je prequelem hororu X z minulého roku.

Přízraky v Benátkách | iTunes

Přízraky v Benátkách jsou jednoznačně z trojlístku Branaghových Poirotů tím nejlepším. Ale nejen to, jedná se v první řadě o výbornou detektivku, která má nesmírný spád a úžasně mrazivou atmosféru. Ta vás chytí prakticky od první minuty a neopustí do samotného závěru.

Seminář | Netflix

Švédský komediální slasher o teambuildingové konferenci zaměstnanců městského úřadu, která se zvrtne v noční můru, když se začnou šířit obvinění z korupce. Současně začne účastníky semináře pronásledovat tajemná postava, krvežíznivý vrah, který je jednoho po druhém začne vraždit.

Sestra II | HBO Max

Pokračování hororu Sestra se odehrává v roce 1956, čtyři roky po prvním filmu, a děj se přesouvá z Rumunska do Francie. Tam je zavražděn kněz a sestra Irena se znovu setkává tváří v tvář démonovi Valakovi. Do hlavní role se vrací Taissa Farmiga (její sestra Vera Farmiga hraje ve všech dílech V zajetí démonů), v roli démonické jeptišky se znovu představí Bonnie Aarons.

Smrtelné zlo: Probuzení | HBO Max

Lee Cronin dokázal to, čemu se Fede Alvarez v Lesním duchovi z roku 2013 jen přiblížil. Vdechl značce nový život. Nejen, že je Smrtelné zlo: Probuzení možná jedním z nejfunkčnějších remaků/rebootů všech dob, ocení jej jak fanoušci, tak noví diváci. On je to především až překvapivě výborný horor, který vás skutečně znepokojí, vyděsí, pobaví a možná i dokonale znechutí.

Vřískot 6 | Netflix

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení.

Trestuhodně nevyšlo v Česku: Mluv se mnou | Amazon | iTunes

Vyvolávání duchů se stalo nejzábavnější částí večírků. Snímek sleduje mladou Miu, která se chce rozptýlit v den výročí matčiny smrti. Když se ona a její přátelé sejdou na další seanci s tajemnou mumifikovanou rukou, která slibuje přímou linku k duchům, nejsou připraveni na to, co bude následovat. Jeden z nejlépe hodnocených hororů roku.