13 nejlepších novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Netflix a spol. se zásobují na Halloween.

Foto: Sestra II (Warner Bros.), Sestra Smrt (Netflix), American Horrory Story (FX)

Nejstrašidelnější období v roce je už za rohem a streamovací služby hlásí další posily ve svých řadách. Například Netflix uvedl španělskou démonickou novinku Sestra smrt, Sestra II z universa V zajetí démonů pro změnu zakotvila na konkurenčním HBO Max. Disney+ láká na novou řadu American Horror Story, Apple TV+ uvedl hororovou dokumentární minisérii Enfieldský poltergeist.

30 stříbrných – 2. řada | HBO Max

Ve druhé sérii kněz Vergara utíká před svou minulostí a nachází útočiště u ďábla, který ho pověří, aby našel poklad – jednu ze třiceti mincí, kvůli kterým Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas znovu čelit zlu, ale tentokrát je Vergara opravdu připraven.

American Horror Story – 12. řada | Disney+

Herečka Anna Alcottová nabyla přesvědčení, že se jí někdo rozhodl zabránit v početí dítěte. Navzdory tomu podstoupí úspěšné umělé oplodnění. Brzy ale dojde k tragédii, když zažije srdcervoucí potrat. Anna ovšem cítí, že dítě v jejím těle stále žije. Tomu ale nikdo nevěří, dokonce ani její manžel.

Enfieldský poltergeist – minisérie | Apple TV+

Ve zdánlivě obyčejném domě v severolondýnském Enfieldu se v roce 1977 odehrála řada znepokojivých paranormálních událostí. Zprávy o přítomnosti nadpozemských sil, které se opakovaně snažili připravit o život jedenáctiletou Janet Hodgsonovou, zaujaly vyšetřovatele paranormálních jevů Maurice Grosse, který nabyl přesvědčení, že v domě řádí poltergeist.

Extraktoři – 1. řada | Voyo

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat.

Nezvěstná | HBO Max

Matka mladé June zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zdařilý thriller od tvůrců originálního Pátrání.

Obchodníci s bolestí | Netflix

Liza (Emily Blunt) je svobodná matka z chudých poměrů, která právě přišla o práci a je na konci svých sil. Náhodné setkání s obchodním zástupcem (Chris Evans) ji nasměruje na ekonomicky výhodnou, ovšem eticky pochybnou dráhu prodejkyně, čímž se zaplete do nebezpečného vyděračského plánu.

Papežův vymítač | HBO Max

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit.

Pearl | SkyShowtime

Pearl je uvězněna na rodinné farmě a musí se starat o svého nemocného otce pod trpkým a panovačným dohledem své zbožné matky. V touze po okouzlujícím životě, jaký viděla ve filmech, se střetávají Perliny ambice, pokušení a útlak. Opravdu lahůdkový slasher, který je prequelem hororu X z minulého roku.

Sestra II | HBO Max

Pokračování hororu Sestra se odehrává v roce 1956, čtyři roky po prvním filmu, a děj se přesouvá z Rumunska do Francie. Tam je zavražděn kněz a sestra Irena se znovu setkává tváří v tvář démonovi Valakovi. Do hlavní role se vrací Taissa Farmiga (její matka Vera Farmiga hraje ve všech dílech V zajetí démonů), v roli démonické jeptišky se znovu představí Bonnie Aarons.

Sestra Smrt | Netflix

V poválečném Španělsku přichází Narcisa, mladá novicka s nadpřirozenými schopnostmi, do bývalého kláštera, nyní dívčí školy, aby se stala učitelkou. Jak dny plynou, podivné události a stále znepokojivější situace, které ji trápí, ji nakonec dovedou k rozluštění strašlivého klubka tajemství, které klášter obklopuje.

Život na naší planetě – minisérie | Netflix

Dnes žije na naší planetě 20 milionů druhů, 99 % obyvatel Země je ale ztraceno v naší dávné minulosti. Příběh o tom, co se s těmito dynastiemi stalo – jejich vzestup a pád – je skutečně pozoruhodný. Přelomový přírodopisný seriál o podivuhodné věci zvané život, který na naší planetě vzkvétá už celé miliardy let.

Retro tip: Texaský masakr motorovou pilou (1974) | HBO Max

Zdroj: Raven Pictures International

Pro některé fandy je právě tento titul kultovní klasikou, a ostatní ho rozhodně nepřestanou omílat. Zvuk motorové pily v každém určitě vyvolá asociaci k prastarému příběhu o masakru kdesi v Texasu, kde se skupina mladých lidí rozhodne vypátrat původce hanobení mrtvých lidských těl na tamním hřbitově. Raději to měli nechat být. Brutalita tohoto snímku vyvolala pěkné haló a nejeden zákaz v nejednom státě.

Vyšlo v zahraničí: Pět nocí u Freddyho | Peacock

Zdroj: Universal Pictures

Pět nocí u Freddyho vypráví příběh Mikea Schmidta, mladíka, který se ujme role nočního hlídače v proslulém podniku Freddy Fazbear’s Pizza. Jakmile se Mike v nové práci zabydlí, brzy učiní znepokojivé zjištění: extrémně strašidelní animatroničtí maskoti, kteří baví zákazníky během celého dne, jsou víc než jen obyčejní roboti.

Čti také: Víkendové tipy z minulého týdne – kokainoví Banáni, britská sci-fi kriminálka Těla nebo Yellowjackets na SkyShowtime