Svět je v plamenech. Trailer představuje monstrózní seriál Monarch: Odkaz monster

Godzilla z MonsterVerse se vrací na scénu.

Zdroj: Apple TV+

Jen krátce po zveřejnění traileru na japonský velkofilm Godzilla Minus One, přináší odpověď streamovací služba Apple TV+, která představila seriálové pokračování ze světa MonsterVerse. Godzilly zde není mnoho, přesto nová série Monarch: Odkaz monster vypadá naprosto velkolepě. Jak už název napovídá, vrátí se celá řada stvoření z původních filmů.

Seriál se odehrává po bouřlivé bitvě mezi Godzillou a Titány, která srovnala se zemí San Francisco. Dva sourozenci se vydávají po stopách svého otce, aby odhalili spojitost mezi svou rodinou a tajnou organizací Monarch. Stopy je zavedou do světa monster a nakonec i k armádnímu důstojníkovi Lee Shawovi, přičemž děj se odehrává v padesátých letech minulého století a o padesát let později. Dramatická sága, zahrnující tři generace, odhaluje dávno pohřbená tajemství a ukazuje, jak převratná zjištění mohou změnit náš život.

Monarch: Odkaz monster je prvním hraným americkým seriál, ve kterém vystoupí Godzilla. V hlavních rolích se představí Kurt Russell a jeho syn Wyatt Russell, kteří ztvární postavu důstojníka Lee Shawa napříč několika desetiletími. Tvůrci očekávané novinky jsou Chris Black (Star Trek: Enterprise) a Matt Fraction. Seriál, který se původně měl jmenovat Godzilla and the Titans, vsadil také na zajímavé režiséry – ať už Matta Shakmana (WandaVision) nebo Andyho Goddarda (Carnival Row).

MonsterVerse debutovala v roce 2014 snímkem Godzilla, o tři roky později následoval Kong: Ostrov lebek. Na kvalitu původních snímků bohužel nedokázaly navázat sequely Godzilla II Král monster (2019) ani Godzilla vs. Kong (2021). Anime seriál z dílny Netflixu Ostrov lebek je rovněž součástí tohoto universa. Příští rok se navíc dočkáme dalšího filmového pokračování s názvem Godzilla x Kong: Nové imperium.

Hollywood není jedinou adresu, kde v současnosti vznikají filmy o Godzille. V japonských kinech se v listopadu objeví Godzilla Minus One, celkově třiatřicátý titul z produkce Toho. Tento snímek se nedávno představil v teaseru, který nás zavedl do poválečného Japonska. Fandové této přerostlé ještěrky a katastrofických filmů všeobecně se tak mají v nadcházejících měsících nač těšit.

Monarch: Odkaz monster začíná na Apple TV+ 17. listopadu.

Monarch: Odkaz monster obdrželo první upoutávku.
Oficiální logo k seriálu Monarch: Odkaz monster. Zdroj: Apple TV+