Dorazila jedna z nejmrazivějších a nejlepších kriminálek roku. A málokdo to zaregistroval

Tahle kriminálka si zaslouží pozornost.

Zdroj: FX

Seriálová kriminálka Vražda na samém konci světa vypadala lákavě už ve svém mrazivém traileru. Novinka od tvůrců OA přistála 14. listopadu v nabídce Disney+ v podobě prvních dvou epizod, na jejichž adresu se valí jenom chvála. V Česku ji zatím moc diváků nezaregistrovalo.

Vražda na samém konci světa je moderním thrillerem se vším všudy. V hlavní roli se objevuje amatérská detektivka z generace Z, a celý seriál se v podstatě točí okolo umělé (alternativní) inteligence, technických vychytávek a hackerství. Důležité ale je, že Vražda na samém konci se nikdy neutrhne ze řetězu, a vše, co divákům předkládá, je v dnešní době naprosto uvěřitelné. Doslova mrazivá podívaná stojí také na výborném soundtracku a výběru hudby, jež z ní dělají jeden z nejlepších seriálových titulů roku. A to jsme teprve na samém začátku tohoto příběhu.

Seriál vypráví příběh Darby, amatérské detektivky a osmi dalších hostů, kteří jsou pozvaní samotářským miliardářem, aby se zúčastnili pobytu na odlehlém a oslnivém místě. Když je jeden z hostů nalezen mrtvý, Darby musí využít všech svých schopností, aby vraha vypátrala dříve, než přijde o život další člověk.

Sedmidílná minisérie, která svou zápletkou může připomínat loňské Na nože: Glass Onion, a zasazením zase nadcházející řadu Temného případu, zavítala na Disney+ 14. listopadu. V hlavních a vedlejších rolích se představili Emma Corrin, Alice Braga, Harris Dickinson, Clive Owen nebo Brit Marling.

Americká kabelovka FX pošle na Disney+ své další očekávané kousky už brzy. Pátá řada oceňovaného Farga má premiéru příští týden, samurajský nářez Šógun pro změnu dorazí v lednu příštího roku.

Zdroj: FX