Historická lahůdka ukáže krvavé bitvy samurajů! Trailer Šóguna je velkolepý

Nové zpracování Šóguna vypadá velmi dobře!

Zdroj: FX

Na obrazovky FX a Disney+ zamíří zkraje příštího roku nová adaptace Šóguna, velkolepého historického románu z feudálního Japonska. Příběh plný samurajů, bitev a intrik bude odvyprávěn v desetidílné minisérii. Trailer láká na drsnou podívanou, v jejímž čele se představí Cosmo Jarvis a Hirojuki Sanada.

Děj minisérie Šógun je zasazen do feudálního Japonska někdy kolem roku 1600 a podává fiktivní svědectví o vzestupu Tokugawy Iejasua k moci očima anglického námořník Johna Blackthorna, jehož postava je volně založena na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse.

I přes zprvu nepřátelské přijetí si Blackthorne pomalu získá pochopení a respekt od svého okolí a sám začne chápat a respektovat kulturu, která ho obklopuje. Nakonec je Blackthorneovi jako prvnímu cizinci udělen status samuraje.

Stejnojmenný historický román spisovatele Jamese Clavella byl uveden už v roce 1975, o pět let později byl zfilmován do slavné seriálové podoby Jerryho Londona. Postavu Blackthorna tehdy ztvárnil Richard Chamberlain.

Velkolepou desetidílnou minisérii přivede na televizní obrazovky FX, objeví se také na streamovací službě Disney+. Premiéra je na programu v lednu roku 2024.

Americká kabelovka FX, potažmo Hulu a Disney+ přivedou v brzké době nejen historického Šóguna, našláplo na výbornou podívanou má také nová řada Farga a kriminální novinka Vražda na samém konci světa.

Zdroj: FX