Denzel Washington jako Hannibal! Životopisný velkofilm natočí režisér Equalizera

Po Napoleonovi přijde Hannibal!

Denzel Washington ve filmu The Tragedy of Macbeth. Zdroj: Apple TV+

Hollywood se po dlouhých stávkách opět rozjíždí, a nejinak tomu je u streamovacího giganta Netflixu. Ten nedávno oznámil ambiciózní historický velkofilm, jež se zaměří na jednoho z největších válečných stratégů, kartáginského generála Hannibala.

Hannibal Barkas byl nejproslulejším generálem, stratégem a taktikem v dějinách Kartága. Jedním z jeho nejslavnějších činů byl pochod válečných vojsk včetně slonů přes Pyreneje a Alpy v době druhé punské války, aby na římskou armádu zaútočil ze severu. Jeho strategie byla přitom považovaná za neproveditelnou.

Hollywood se pokoušel neuvěřitelný příběh Hannibala převést na filmová plátna už v minulosti. S projektem byl dokonce jednu chvíli spojován Vin Diesel. Projekt ale nakonec ukořistil pod svá křídla Netflix, jež titulní roli svěřil hereckému matadorovi Denzelovi Washingtonovi. Režírovat bude Antoine Fuqua, jež s oscarovým hercem v minulosti natočil Training Day, trilogii Equalizera a remake Sedmi statečných. Scénář navíc napíše John Logan zodpovědný za Gladiátora, Posledního samuraje nebo bondovky Skyfall a Spectre.

Milovníci historie a velkolepých životopisných filmů se mohou těšit z blížícího se uvedení Napoleona Ridleyho Scotta. Legendární režisér v této chvíli pracuje také na volném pokračování Gladiátora, kterého uvidíme v kinech na konci příštího roku. V dosud neznámé roli se v něm má objevit mimo jiné Denzel Washington.