Napoleon láká na mrazivou bitvu u Slavkova! Ridley Scott z ní ukázal dvě minuty

Malá ukázka ze strategického umu francouzského císaře.

Zdroj: Sony Pictures

Bitva u Slavkova byla jedním z hlavních střetnutí napoleonských válek a jedna z nejslavnějších bitev, které se kdy odehrály na českém území. V očekávaném filmu legendárního Ridleyho Scotta chybět nebude. Studio Sony Pictures z ní ukázalo dvě mrazivé minuty v nově zveřejněném klipu.

Bitva u Slavkova, známá též jako bitva tří císařů, proběhla v prosinci roku 1805. Slavný Napoleon v ní drtivě porazil zástupce Ruského impéria a oddíly Rakouského císařství. Jedna z největších bitev na českém území, kterou historici řadí mezi mistrovská díla Napoleonovy taktiky, nebude v očekávané novince chybět, což koneckonců prozradil už první trailer filmu letos v červenci. Bližší pohled na bitvu u Slavkova ale přichází nyní, kdy studio Sony zveřejnilo dvouminutový klip plný akce a násilí.

Prozatím se musíme smířit jen s dvojicí trailerů a dvouminutovou ukázkou z Bitvy u Slavkova, Ridley Scott se ale netají tím, že má k dispozici čtyř a půl hodinovou verzi filmu. Tu nakonec uvidíme až v nadcházejících měsících na streamu Apple TV+, verze pro kina je totiž o dvě hodiny kratší.

Film Ridleyho Scotta ukáže Napoleonův původ a jeho rychlý vzestup na císaře, zobrazený skrze jeho nestálý vztah s manželkou a jedinou opravdovou láskou, Josefínou. Film zachycuje Napoleonovy slavné bitvy, neúnavnou ctižádost a ohromující strategický um výjimečného vojevůdce a válečného vizionáře.

Napoleona uvidíme v kinech od 23. listopadu.

Zdroj: Sony Pictures