Slavný vojevůdce a geniální stratég. Napoleon režiséra Ridleyho Scotta dostal velkolepý trailer

Zdroj: Sony Pictures

Společnosti Apple a Sony uvedly první trailer na očekávaný historický velkofilm Ridleyho Scotta Napoleona. Titulní role připadla jednomu z nejtalentovanějších herců naší doby Joaquinu Phoenixovi, se kterým legendární režisér spolupracoval již na slavném Gladiátorovi. Jeho ženu Josefínu ztvárnila Vanessa Kirby. Upoutávka láká na Napoleonův vzestup, ukazuje jeho geniální válečné tahy a představuje vztah s jeho životní láskou. To vše v tom největším možném měřítku.

Film Napoleon je originální a osobní pohled na Napoleonův původ a jeho rychlý vzestup na císaře, zobrazený skrze jeho nestálý vztah s manželkou a jedinou opravdovou láskou, Josefínou. Film zachycuje Napoleonovy slavné bitvy, neúnavnou ctižádost a ohromující strategický um výjimečného vojevůdce a válečného vizionáře.

Joaquin Phoenix s Ridleym Scottem v minulosti spolupracoval na slavném filmu Gladiátor, kde si za roli krutého císaře Commoda vysloužil oscarovou nominaci. Oscara nakonec získal až v roce 2019 za ztvárnění Jokera, jehož pokračování uvidíme v kinech v příštím roce.

Pětaosmdesátiletého Ridleyho Scotta netřeba představovat. Režisér slavných snímků Vetřelec, Gladiátor nebo Marťan ani ve svých letech nepolevuje, po náročném natáčení Napoleona se totiž chystá natočit volné pokračování již několikrát zmiňovaného Gladiátora. Mezi jeho poslední divácké úspěchy patří historické drama Poslední souboj nebo Klan Gucci.

Napoleon není jediným očekávaným titulem z produkce Applu. Společnost nedávno představila také trailer na Zabijáky rozkvetlého měsíce, které do kin a posléze na televizní obrazovky přivedou Martin Scorsese a Leonardo DiCaprio.

Napoleon má premiéru v kinech 23. listopadu.

Foto: Sony Pictures