Odpovědi jsou pohřbeny v ledové tmě. Temný případ s Jodie Foster vypadá naprosto dokonale

Noční Aljaška dějištěm třetího Temného případu.

Temný případ: Noční krajina.
Zdroj: HBO Max

Temný případ je zpět. Oceňovaný seriál z produkce HBO se tentokrát přesouvá na zasněženou Aljašku (natáčelo se na Islandu), kde na Jodie Foster čeká případ jejího života. HBO Max představilo druhý trailer, který slibuje temnou, doslova mrazivou atmosféru a skvělou herečku v titulní roli. Čtvrtá řada ponese podtitul Noční krajina.

Když v Ennisu na Aljašce nastane dlouhá zimní noc, osm mužů, kteří obsluhují arktickou výzkumnou stanici Tsalal, beze stopy zmizí. Aby případ vyřešily, budou se muset detektivky Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarr (Kali Reis) postavit temnotě, kterou v sobě nosí, a proniknout do strašidelných pravd, které leží pohřbené pod věčným ledem.

V první sezóně Temného případu v roce 2014 se objevili Matthew McConaughey a Woody Harrelson, v té nadcházející Taylor Kitsch, Rachel McAdams a Vinc Vaughn. Třetí série vyšla v roce 2019 a v hlavní roli si zahrál Mahershala Ali.

V nadcházející sérii Temného případu se v hlavní roli představí již vzpomínaná Jodie Foster, v těch vedlejších potom Kali Reis, Fiona Shaw nebo John Hawkes. Nic Pizzolatto, na rozdíl od předešlých řad, již nefiguruje jako producent ani scénárista. Jeho pozici přebrala režisérka Issa López a producent Barry Jenkins.

Temný případ: Noční krajina má premiéru na HBO Max 15. ledna 2024.

Zdroj: HBO Max
Zdroj: HBO Max