John Wick 5 má zelenou, Keanu Reeves se vrátí. Scénář už se píše

John Wick ještě neřekl poslední slovo.

Zdroj: Lionsgate

Téměř tříhodinový John Wick 4 utržil v kinech téměř půl miliardy, čímž si vysloužil další pokračování. Jeho scénář už se připravuje, a kupodivu se má vrátit také Keanu Reeves, jehož postava se v posledním filmu dočkala důstojného rozloučení.

John Wick je jednou z mála filmových sérií současnosti, jejíž jednotlivé kapitoly jsou díl od dílu úspěšnější. Zatímco první film v roce 2014 utržil přes 80 milionů dolarů, pokračování o tři roky později dvakrát tolik. Třetí kapitola pak 327 milionů, letošní čtverka dokonce 440 milionů. Vyřadit z provozu takto dobře namazaný stroj, který i po téměř deseti letech neztrácí na kvalitě, by asi nedávalo smysl, což ví i režisér Chad Stahelski.

Chad Stahelski a studio Lionsgate potvrdili přípravy pátého filmu. Scénář už se píše, a na palubě by měl být také Keanu Reeves. Ten koneckonců souhlasil s návratem už dříve, pokud by se sérii opět podařilo najít dobrý příběh, což se nakonec asi stalo. John Wick sice v letošním čtvrtém díle zemřel, nebude to ale poprvé v historii, kdy v Hollywodu někdo vstane z mrtvých.

Pátým Wickem ale ještě nekončíme. Studio prozradilo, že v přípravě má další spin-offy, mezi nimiž stále figuruje očekávaná Ballerina s Anou de Armas (natáčelo se i v Praze). Spekuluje se, a všichni fanoušci tak trochu doufají, že by se vlastního filmu mohl dočkat i slepý Caine v podání Donnieho Yena. Universum se nedávno rozšířilo o chválený třídílný Hotel Continental, který do své nabídky zařadilo Prime Video.

Na vlně úspěchu Johna Wicka se v poslední době svezla celá řada akčních titulů. Velkou pozornost si získal Nikdo s Bobem Odenkirkem, ve dvou filmech Vyproštění se představil Chris Hemsworth. Ještě letos o Vánocích bude mít premiéru Tichá noc s téměř němým zabijákem v podání Joela Kinnamana.