Akce, která zvedá ze židle. Trailer druhého Vyproštění láká na nejnáročnější film Chrise Hemswortha

Foto: Netflix

Chris Hemsworth ve snímku Vyproštění přežil jen o chloupek, znovu se ale vrací do akce v očekávaném pokračování. Nejnáročnější akční film představitele Thora se konečně ukazuje v plné kráse, nutno ale podotknout, že skvěle navnadil už předchozí teaser. Film, který se z velké části natáčel v Česku, se může stát jedním z nejúspěšnějších letošních titulů od Netflixu.

Australský specialista na špinavou práci Rake jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží.

„Tak trochu jsme se vydali na Měsíc. Myslím, že jsme ve velmi přeplněném akčním světě udělali něco, co je velmi unikátní,” řekl Chris Hemsworth pro internetový server EW. „Nechci nic ubírat marvelovkám plným speciálních efektů, ale v postprodukci vám hodně pomáhají. Já samozřejmě neumím létat, takže mi pomáhají hodně. V tomto filmu je akce zakotvená v realitě, a tak se vše odehrává před kamerou. Takže je to jiná energie a příprava je mnohem rozsáhlejší.”

Do hlavní role se vrací herec Chris Hemsworth, který se proslavil především jako Thor z marvelovských projektů. Ačkoli film produkují bratři Russoové, režie se jako u předchozího dílu ujal Sam Hargrave. Jeho hlavní doménou je kaskadérství a není tedy divu, že u prvního dílu akční sekvence vynikaly nejvíce. Na skvělé akční scény se proto můžeme těšit i tentokrát. Oba filmy vychází z knihy Ciudad, na které se podíleli bratři Russoové s Ande Parksem a dalšími spoluautory, přičemž do podoby scénáře ji upravil Joe Russo.

Vyproštění 2 vychází na Netflixu již 6. června 2023.

Foto: Netflix