Animák Adama Sandlera sbírá velkou chválu! Na Netflixu je druhým dnem

Adam Sandler mimo Netflix už netočí.

Zdroj: Netflix

Oblíbený komik se v posledních letech stal tváří Netflixu, kam mimo jiné v příštím roce zavítá i jeho Kosmonaut z Čech. V úterý 21. listopadu ale měla premiéru jeho animovaná muzikálová novinka Leo, která sice zatím neválcuje Netflix způsobem, jakým by mohla, přesto jsou z ní diváci nadšení.

Zahraniční recenze

Čísla na RottenTomatoes slibují velmi dobrou podívanou. Hned 74 % recenzí z celkového počtu pětatřiceti je kladných, přičemž průměrné skóre zde činí 6,4 z 10. Kladnou recenzi přinesly prestižní weby Guardian, Deadline nebo Hollywood Reporter. Britský Times ve své recenzi oznámkoval Lea čtyřmi body z pěti. Nový animák se dočkal nadprůměrného hodnocení také na IMDB (7,2/10).

Čtěte také: Lákavější než Marvels a Tajná invaze dohromady. Trailer představil druhou řadu Co kdyby…?

Roztomilý a místy satirický film, který pranýřuje moderní rodičovské praktiky a obsahuje dostatek charakterových detailů na to, aby byl Leo věrohodným mudrcem Nové doby a dokonalým protipólem svého moudrého terarijního kamaráda želváka Squirtla (Bill Burr),“ píše ve své recenzi Kevin Maher z Times.

Zdroj: Netflix

České recenze

Film s Adamem Sandlerem v čele má prozatím 83 % na Kinoboxu, a 80 % na ČSFD, přičemž ho zde hodnotila už téměř jedna stovka uživatelů. Recenze českých filmových webů se zatím neobjevily, nicméně někteří diváci už mají kvalitách novinky jasno. Leo je označován jako velmi příjemné překvapení, které umí pobavit a dojmout zároveň. Někteří diváci vyzdvihují český dabing, pochovala ale míří i na samotného Sandlera. Prý jeden z nejlepších animáků poslední doby.

O čem je Leo

Čtyřiasedmdesátiletý ještěr Leo (Adam Sandler) se svým terarijním kamarádem želvou (Bill Burr) už desítky let trčí ve stejné třídě na Floridě. Když se dozví, že mu zbývá poslední rok života, naplánuje útěk, aby poznal život venku. Místo toho se zaplete do problémů svých spolužáků – včetně neskutečně zlého suplujícího učitele.

Sandlarovy filmy na Netflixu

Adam Sandler točí pro Netflix jeden titul za druhým. Jen letos se kromě Lea objevil v rodinné komedii Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu! a Vraždě v Paříži s Jennifer Aniston. Loni měla na stejné adrese premiéru chválená Životní trefa, a svým vlastním způsobem pobavil ve strašidelné komedii Hubieho Halloween. Oceňovaný Drahokam, který po delší době ukázal Sandlera ve vážnější poloze, jsme viděli už v roce 2019.

Zdroj: Netflix