Kosmonaut z Čech: Netflix pošle Adama Sandlera do vesmíru

kosmonaut z Čech - Adam Sandler

Kniha spisovatele Jaroslava Kalfaře Kosmonaut z Čech dostane filmovou adaptaci od Netflixu. V hlavní roli kosmonauta Jakuba Procházky se představí Adam Sandler.

Přestože filmy Adama Sandlera na Netflixu nepatří k tomu nejlepšímu, co tato služba nabízí, na připravovaného Kosmonauta z Čech se opravdu těšíme. Adaptaci knihy českého spisovatele žijícího v New Yorku Jaroslava Kalfaře přivede na obrazovky švédský režisér Johan Renck, tvůrce oceňované minisérie Černobyl.

Kam nemůžeš poslat sondu, tam pošli člověka. Tím se řídila malá země z Evropy, když se ve sluneční soustavě objevil podivný oblak, slibující odhalení mnohých tajemství vesmíru. Stane se kosmonaut Jakub Procházka nejslavnějším mužem na Zemi? Nebo je celý projekt předem určený k nezdaru – ať už pro neznámou podstatu oblaku, nebo proto, že si s sebou Jakub vedle vědeckých zkušeností veze i břímě minulosti? A dozvíme se, zda jsme ve vesmíru sami?

Kosmonaut z Čech je hluboce originální kniha, plná lidské vřelosti a humoru. Čtivý a napínavý příběh skýtá řadu překvapení a zvratů. A kdo se spolu s ním vydá na cestu do hlubin kosmonautovy duše, možná se ani nebude chtít vracet.