Vetřelec na dva způsoby na obzoru! Film i seriál budou prequel

Vetřelce není nikdy dost.

Zdroj: 20th Century Fox

Stejně jako si v současné době libují fanoušci Godzilly, v příštích letech si pošmáknou milovníci mimozemského tvora s kyselinou místo krve. Vetřelec se ukáže ve filmu Alien: Romulus, a premiéru si odbude také na televizních obrazovkách v seriálu pojmenovaném jednoduše Alien.

Oba projekty vzájemně nic nespojuje, kromě Aliena v názvu. Film už dokončil Fede Alvarez, tvůrce Smrti ve tmě a Lesního ducha z roku 2013, a pochvaly se dočkal od samotného Ridleyho Scotta. Prozatím víme jen to, že se v něm objeví talentovaná Cailee Spaeny z Mare z Easttownu, po jejím boku Isabela Merced nedávno obsazená do nového Supermana, a méně známé tváře Archie Renaux nebo David Jonsson.

Cailee Spaeny v seriálu Mare z Easttownu. Zdroj: HBO

Se zajímavým zjištěním dnes přišel server Variety, kterému se podařilo v rychlosti vyzpovídat Cailee Spaeny. Ta potvrdila spekulaci ohledně samotného zasazení příběhu, a jak sama uvedla, film se bude odehrávat mezi původním Vetřelcem Ridleyho Scotta a Vetřelci Jamese Camerona, jejichž remaster ve 4K je na cestě.

Čtěte také: Příští Avengers napíše tvůrce a scénárista Lokiho! Režisér se hledá

Na druhé straně vzniká seriál, momentálně pojmenovaný jenom jako Alien. Jeho tvůrce Noah Hawley (Fargo, Legion) už dříve prozradil, že se bude odehrávat desítky let před prvním filmem, a jeho hlavní hrdinové budou prožívat své příběhy převážně na Zemi. Důležitou roli by v něm mělo sehrát objevování vesmíru, a na scéně se pochopitelně objeví také samotný xenomorf. Producentem seriálu z dílny FX je Ridley Scott, jehož Napoleon právě vládne českým kinům.

Také seriálový Vetřelec se nedávno podělil o herecké obsazení. V jeho čele se objeví Timothy Olyphant v roli syntetického Kirsche, jež bude mentorem Wendy, meta-člověka s vědomím dítěte v dospělém těle, kterou ztvární Sydney Chandler. Alex Lawther se představí jako voják CJ, Samuel Blenkin zase jako generální ředitel společnosti Boy Kavalier.

Zatímco filmový Vetřelec už je dokončený, hvězdy seriálového prequelu se vrátí před kamery zkraje příštího roku. Alien: Romulus uvidíme v kinech 15. srpna 2024, seriál bude mít premiéru v první polovině 2025. Posledním filmem universa byl rozporuplně přijatý prequel v podobě snímku Vetřelec: Covenant, přímého pokračování Promethea.