Přišel na konkurz Supermana, dostal roli Lexe Luthora. Slavný padouch byl obsazen

Beast z X-Menů je nový Lex Luthor.

Zdroj: Warner Bros.

Přišel se ucházet o roli Supermana, odešel jako představitel Lexe Luthora. Řeč je o herci Nicholasi Houltovi, jež se v roli úhlavního nepřítele Muže z oceli představí v očekávaném snímku Superman: Legacy. Nedávno byla do filmu obsazena také María Gabriela v roli méně známé záporačky The Enginner.

Známý a oblíbený herec Nicholas Hoult má s komiksovými filmy bohaté zkušenosti. V X-menovské sérii se hned několikrát objevil jako mladý Hank McCoy, známý také jako Beast, a cizí mu nejsou ani záporné role. V loňském roce doslova exceloval v labužnické hororové komedii Menu, popularitu sbíral také jako náladový car Peter v nedávno zrušeném seriálu Veliká. Diváci ho mohou znát i z posledního Šíleného Maxe nebo jako služebníka Drákuly, Renfielda.

Nicholas Hoult ve filmu Menu. Zdroj: Searchlight Pictures

Třiatřicetiletý Nicholas Hoult je zhruba ve stejném věku, jako když Lexe Luthora ztvárňoval Jesse Eisenberg v DCEU nebo velmi oblíbený Michael Rosenbaum v seriálu Smallville. Komiksový Lex Luthor je přitom často vyobrazován jako muž středního věku. Takového Luthora měl nejen původní Superman Richarda Donnera v podání Gene Hackmana, ale také volně pokračující Superman se vrací s Kevinem Spaceym.

Ústřední dvojici nového Supermana ztvární David Corenswet (Clark Kent) a Rachel Brosnahan (Lois Lane). Obsazena už byla i venezuelská herečka María Gabriela, jež se ve filmu představí jako The Enginner, pravým jménem Angie Spica. Ta je členkou superhrdinského týmu The Authority, jejichž vlastní film je rovněž v plánu. Režírovat nového Supermana bude James Gunn, tvůrce Strážců Galaxie nebo posledního Sebevražedného oddílu.

zdroj: deadline