Napoleon si podmanil česká kina! Předražené Tajemství a smysl života narazilo

Slavný vojevůdce ještě nemá vyhráno.

Zdroj: Sony Pictures

Zatímco americká kina patřila pod nadvládu Hunger Games, v Česku se o víkendu nejvíce chodilo na nového Napoleona. Do popředí se dostalo také strach a hrůzu vyvolávající Tajemství a smysl života. Vysmívanou romantickou komedii Jak přežít svého muže už vidělo téměř 90 000 diváků.

Napoleon si podmanil česká kina asi stejným způsobem, jakým zatočil s nepřátelskými vojsky v Bitvě u Slavkova. Novinku Ridleyho Scotta si během prvního víkendu nenechalo ujít 41 000 diváků, čímž do země zadupal konkurenci, a směle vykročil k magické hranici 150 000 diváků, která určí, jestli film na tuzemské poměry uspěl nebo neuspěl. Napoleon ve světě utržil zhruba 80 milionů dolarů, což je vzhledem k jeho rozpočtu 200 milionů stále málo.

Čtěte také americké tržby: Napoleon prohrál bitvu s Hunger Games! Disney má po Marvels další megapropadák

Šedesátiprocentní propad zaznamenali Trollové 3, kteří se s počtem 22 tisíc diváků zařadili za Napoleona na druhou příčku. Tu třetí těsně ukořistila česká novinka Tajemství a smysl života, které ještě dnes v noci nedala spát některých tuzemským kritikům. Dvou a půl hodinový film si ve své premiéře nenechalo ujít téměř 20 000 diváků, dalších 10 tisíc získal snímek ve svých předpremiérách. Podobným tempem se ale 60 milionový rozpočet nemá šanci zaplatit (Bod obnovy měl rozpočet 45 milionů), a ztráta se bude dohánět velmi těžko.

Čtvrté jsou Hunger Games, jež oproti své premiéře zaznamenali docela výrazný propad o 54 %. Vítěze amerického víkendu spojeného s Dnem díkuvzdání vidělo dalších 19, 5 tisíc diváků, o čemž by si některé komiksovky z minulých týdnů mohli nechat jenom zdát. Prequel k původním Hunger Games možná překoná hranici 100 000 diváků už příští týden.

Podobný propad zaznamenalo také Její tělo o slavné české sportovkyni pornoherečce. Odvážnou novinku z 16. listopadu vidělo prozatím 43 tisíc diváků, zatímco jeden z nejslabších českých filmů roku, Jak přežít svého muže, už téměř 90 000 diváků. Nutno ale uvést, že slabá romantická komedie má náskok jednoho týdne.

Kompletní návštěvnost českých kin má na svých stránkách Kinomaniak.