Kontroverzní Bratři už nejsou jedničkami v kinech. Diváci dali přednost Pěti nocím u Freddyho

Bratři neměli proti hororovému hitu žádnou šanci.

Zdroj: Cinemart

Hororový hit Pět nocí u Freddyho zavítal s týdenní prodlevou také do tuzemských kin. Podle předpokladů je ovládl, přičemž vítěz minulého víkendu, české kontroverzní drama Bratři, nemělo šanci. Ještě hůře ale dopadl jeden z nejchválenějších českých filmů roku, horká novinka Přišla v noci. Ve velkém se chodilo na animáky a sci-fi Bod obnovy se opět umístil v top desítce návštěvnosti českých kin.

Jedničku víkendu, horor Pět nocí u Freddyho, si nenechalo ujít více jak 76 tisíc diváků, čímž adaptace stejnojmenné videohry zaznamenala český hororový rekord. Úctyhodná čísla nepokazil ani americký distributor, jež snímek zařadil současně na streamu Peacock. Prvenství dosud držela první Sestra (65 tisíc diváků) z universa Jamese Wana.

Druhou příčku okupuje animák Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu, jež nedokázal napodobit nedávný úspěch celovečerního pokračování Tlapkové patroly. Film vidělo téměř 20 000 diváků, a čísla by možná mohla být ještě lepší, kdyby v kinech nekonkurovaly zmiňované Tlapky. I tak ale jde o slušný výsledek.

Kontroverzní novinka z předminulého týdne tentokrát zaujala třetí místo. Historické drama Bratry vidělo dalších 20 000 diváků, český oscarový adept ale zaznamenal divácký propad o téměř polovinu. Bratři prozatím utržili 12 milionů korun a dohromady je vidělo kolem 67 tisíc diváků.

Mnohem hůře dopadla chválená hororová komedie Přišla v noci. V žebříčku zaujala až osmé místo a během její premiéry ji viděly jen čtyři tisíce lidí. Uvedení v kinech se dočkal také český animák Tonda, Slávka a kouzelné světlo. Vizuálně nádhernou podívanou si nenechalo ujít přes 8000 diváků. V krasojízdě pak pokračuje sci-fi Bod obnovy, které se i posedmé dostalo mezi TOP 10 filmů a ke 100 tisícům diváků už chybí jen stovky.

Kompletní víkendové tržby najdete na webu Kinomaniak.