Přežije někdo Pět nocí u Freddyho? Sympatický horor o vraždících maskotech má finální trailer

Foto: Blumhouse

O tom, že milovníci hororů letos zažívají hotové žně, jsme psali už několikrát. Špatně nevypadá ani videoherní adaptace Pět nocí u Freddyho. Vlastně vypadá moc dobře. Peacock a Blumhouse zveřejnili finální trailer, který ještě více přibližuje samotnou zápletku a odhaluje tajemství okolo vraždících robotů. Film uvidíme v listopadu v kinech, v některých zemích ale současně vychází v digitální podobě.

Pět nocí u Freddyho vypráví příběh Mikea Schmidta, mladíka, který se ujme role nočního hlídače v proslulém podniku Freddy Fazbear’s Pizza. Jakmile se Mike v nové práci zabydlí, brzy učiní znepokojivé zjištění: extrémně strašidelní animatroničtí maskoti, kteří baví zákazníky během celého dne, jsou víc než jen obyčejní roboti. Ve skutečnosti jsou živí, plní pomsty a po půlnoci zabijí každého, kdo zůstane v budově. Nic z toho samozřejmě nevěstí nic dobrého pro hlídače noční směny. Ten bude muset využít omezených zdrojů, aby se ubránil hrozivým robotům a přežil mezi dvanáctou a šestou hodinou ranní.

V očekávaném hororu se v titulní roli nočního hlídače představí Josh Hutcherson (Hunger Games), v těch vedlejších Elizabeth Lail (TY) nebo Matthew Lillard (Vřískot). Film natočila poměrně neznámá Emma Tammi, tvůrkyně hororu The Wind. Five Nights at Freddy’s vzniklo v produkci Blumhouse.

Hororová adaptace Pět nocí u Freddyho (Five Nights at Freddy’s) má premiéru na Peacocku 27. října. Do českých kin zamíří 2. listopadu, uvedení na SkyShowtime tak prozatím není v plánu.

Foto: Peacock