Vraždící lenochod vzal útokem americká kina. Diváci i kritici ho milují

Foto: Iconic Releasing

Americká kina vzal útokem vraždící lenochod. Naštěstí ne doslovně, pouze na plátnech kin ve snímku Slotherhouse. Ačkoliv samotná zápletka nového slasheru je hodně přetažená za vlasy, snímek se v mnoha případech dočkal nečekané přízně a hodnoceních, které by mu mohla závidět většina letošních českých filmů.

Slotherhouse vypráví příběh Emily Youngové, studentky posledního ročníku, která touží stát se prezidentkou svého spolku. Adoptuje si tedy roztomilého lenochoda v domnění, že se stane jejím novým maskotem a pomůže jí zvítězit. Potom ale série smrtelných nehod ukáže, že lenochod je hlavním podezřelým z vražd. Alfa, jak svému mazlíčkovi přezdívá, trpí ve skutečnosti psychopatickými sklony.

Například renomovaný server Comingsoon ohodnotil tento snímek až neuvěřitelnými sedmi body z deseti. Recenzent o snímku napsal, že Slotherhouse je o něco krotší, než od slasheru očekával, a určitě mu bude odpuštěno, když po napsání recenze zapomene jména všech postav filmu. Slotherhouse je prý správně hloupý. Vědomě přesahuje logiku a stává se přijatelně chaotickou zábavou.

Nadšení hlásá i další velký hráč na poli filmových recenzí, britský The Guardian. Ten napsal, ať čtenáři zvýší svá očekávání. Slotherhouse je mistrovské dílo. Film je tak dobrý, tak vtipný a tak dokonale realizovaný, že se dočkal uvedení do kin ve Spojených státech.

Den po premiéře se na webu RottenTomatoes objevilo prozatím pět recenzí, skóre kritiků činí slušných šedesát procent. Snímek zde nadále zhodnotilo na padesát běžných diváků, přičemž na ukazateli svítí úctyhodných třiadevadesát procent. Palec nahoru dali kritici z IGN a serveru AzCentral, studentský horor se naopak nelíbil recenzentovi z Variety. Za povšimnutí rovněž stojí statistika z IMDB, kde momentálně hodnotilo na necelou stovku diváků (7,5 z deseti).

Slotherhouse je v amerických kinech od 30. srpna.

Foto: Iconic Releasing