Adam Driver se představuje jako Enzo Ferrari. Teaser je poctou legendární automobilky

Z filmu Ferrari. Zdroj: Neon

Režisér Michael Mann, tvůrce Nelítostného souboje a Posledního Mohykána, se vrací na filmová plátna po dlouhých osmi letech. Jeho životopisná novinka Ferarri se konečně představuje ve vysokooktanovém teaseru. Ten představuje titulní tváře snímku a částečně odhaluje své karty.

Je léto roku 1957. Bývalý závodník Enzo Ferrari se ocitá v krizi, která se skrývá za velkolepou podívanou Formule 1. Továrně, kterou před deseti lety se svou ženou Laurou vybudoval z ničeho, hrozí bankrot. Jejich nestálé manželství je otřeseno ztrátou syna Dina o rok dříve. Vášeň jeho jezdců po vítězství je mezitím žene na hranu, když se pouštějí do zrádného závodu Mille Miglia, závodu na 1000 mil napříč Itálií.

Závod Mille Miglia byl kdysi nejprestižnějším závodem v Itálii. V roce 1957 se ovšem jel poslední ročník. Vozu Ferrari, řízenému Alfonsem de Portagem, praskla pneumatika a narazil do davu diváků, přičemž zabil devět lidí (včetně pěti dětí) a sebe.

Je pravděpodobné, že film bude sledovat dlouhý soudní spor, který z tragédie vyrostl a v němž bylo Ferrari obviněno a později očištěno z neúmyslného zabití.

Na sedadle řidiče sedí Adam Driver jako Enzo Ferrari. Ve snímku se objeví také Penelope Cruz jako Ferrariho manželka Laura a Shailene Woodley jako jeho milenka Lina. Snímek natočil legendární režisér Michael Mann, mezi jehož nejznámější kousky patří Poslední Mohykán, Nelítostný souboj nebo Collateral.

Ferrari dojede do amerických kin 25. prosince. Na potvrzení české premiéry ještě čekáme.

Z filmu Ferrari. Zdroj: Neon
Adam Driver jako Enzo Ferrari. Zdroj: Neon
Adam Driver jako Enzo Ferrari. Zdroj: Neon
Z filmu Ferrari. Zdroj: Neon
Z filmu Ferrari. Zdroj: Neon
Z filmu Ferrari. Zdroj: Neon