Jason Bourne se vrátí v novém filmu! Režírovat by měl tvůrce oscarového hitu

Už je to sedm let od posledního Bournea!

Zdroj: Universal Pictures

Agenta bez minulosti čeká další špionážní prácička. Zatímco otěže projektu už nebude mít ve svých rukách Paul Greengrass, studio Universal doufá, že přemluví k návratu Matta Damona. Základem k tomu je ale kvalitní scénář.

Zkušeného režiséra Paula Greengrasse, jež natočil druhý, třetí a čtvrtý díl série, s velkou pravděpodobností vystřídá talentovaný Švýcar Edward Berger. Režisér úspěšného protiválečného filmu Na západní frontě klid, který byl letos ověnčen čtyřmi Oscary včetně toho za nejlepší mezinárodní film, prozatím jedná o své smlouvě. Berger se v posledních letech podílel na seriálové kriminálce Your Honor nebo britském Patrick Melrose s Benedictem Cumberbatchem.

Čti také: Sicario 3 je na cestě! Na plátna kin mu pomůže režisér posledních dílů Mission: Impossible

Studio Universal samozřejmě doufá, že se mu podaří k návratu zviklat Matta Damona, jež hrál Jasona Bourna ve všech předchozích filmech (nepočítáme-li Bourneův odkaz s Jeremy Rennerem). Ze všeho nejdřív je ale potřeba dokončit scénář, na kterém by měl spolupracovat právě Edwarg Berger, a až poté bude předložen herci. Matt Damon se naposled představil jako agent bez minulosti v roce 2016 ve finančně úspěšném, avšak divácky nedoceněném snímku nazvaném jednoduše Jason Bourne.

Matt Damon se v posledních letech objevil v celé řadě výborných titulů. Za pozornost stojí závodnické Le Mans ’66, kde se představil po boku Christiana Balea, historický Poslední souboj Ridleyho Scotta nebo Nolanův Oppenheimer z tohoto roku.

zdroj: deadline