Christopher Nolan a příští bondovka? Režisér Oppenheimera se vyjádřil ke spekulacím

Tak třeba příště...

Zdroj: Universal Pictures

Christopher Nolan už možná připravuje svůj další film. Jak ale prozradil pro Associated Press, příští bondovka to bohužel není. Spojení uznávaného britského režiséra a restartu bondovské série přitom dávalo dokonalý smysl. Nolanovu tvorbu příběhy agenta 007 inspirovaly často, a sám režisér je řadí ke svým srdcovkám podobně jako Star Wars.

Příští bondovka je stále jedno velké tajemství, přesto hodně fanoušků doufalo, že se otěží restartu chopí věhlasný Christopher Nolan. Není totiž žádným tajemstvím, že režisér megaúspěšného Oppenheimera patří mezi velké Bondovy fanoušky, a hned několik jeho filmů se příběhy agenta 007 v určitých směrech inspirovaly. Namátkou tak například bylo u zasněžené akce z Počátku, špiónské zasazení měl i méně oblíbený Tenet z roku 2020.

Čtěte také: 10 oscarových favoritů tohoto roku

Nolan byl v rozhovoru pro Associated Press dotázán, zda je něco pravdy na jeho případném režírování příštího Bonda. „Ne, bohužel na těchto zvěstech není nic pravdy, ale jsem velmi nadšený, že stávka skončila a všichni se můžeme vrátit k práci,“ ukončil všechny spekulace režisér letošního Oppenheimera.

James Bond se na plátnech kin objevil naposled v roce 2021 ve filmu Není čas zemřít. S režií byl nějakou dobu spojován Danny Boyle, ale kvůli tvůrčím neshodám projekt opustil, a kormidla se chopil Cary Joji Fukunaga. Hudbu k poslední bondovce složil Hans Zimmer, který shodou okolností spolupracoval s Nolanem na batmanovské trilogii, Počátku nebo Interstellaru.